Se iau 6 gogoșari (ardei kapia) și se coc în tavă, în cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, la 200 de grade. Apoi se scot din cuptor și se pun într-o oală cu capac, până se aburesc și devin moi. Se curăță de coajă, se scot semințele și se taie ardeii fâșii de mărime potrivită. Se dau 3 roșii pe răzătoare, se pisează un cățel de usturoi și se adaugă, după gust, oțet, ulei de măsline, sare și piper. Este o garnitură foarte gustoasă pentru mâncărurile de iarnă, care sunt în general mai grase.
Cine se mai încumetă la preparare? Poftă bună!
Bun, dar fara otet pentru mine! 😋
Merg copti si in tigaie cu ulei. Asa ii făcea mamaia cand eram mica si nu avea aragaz cu cuptor. 🙃
Eu,eu chiar îmi place mult gogosarul făcut așa.
Foarte gustoși !Am pregătit chiar ieri o porție ,au mers foarte bine cu salata de vinete!