
Se iau 6 gogoșari (ardei kapia) și se coc în tavă, în cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, la 200 de grade. Apoi se scot din cuptor și se pun într-o oală cu capac, până se aburesc și devin moi. Se curăță de coajă, se scot semințele și se taie ardeii fâșii de mărime potrivită. Se dau 3 roșii pe răzătoare, se pisează un cățel de usturoi și se adaugă, după gust, oțet, ulei de măsline, sare și piper. Este o garnitură foarte gustoasă pentru mâncărurile de iarnă, care sunt în general mai grase.
Cine se mai încumetă la preparare? Poftă bună!

Foarte gustoși !Am pregătit chiar ieri o porție ,au mers foarte bine cu salata de vinete!
Eu,eu chiar îmi place mult gogosarul făcut așa.
Merg copti si in tigaie cu ulei. Asa ii făcea mamaia cand eram mica si nu avea aragaz cu cuptor. 🙃
Bun, dar fara otet pentru mine! 😋