top of page

10 activități de Anul Nou pentru copii

Ce simplu era să petreci de Revelion atunci când aveai un bebeluș, nu-i așa? Petrecerea pentru el era de fapt.. somnul:) La 9, maxim 10 seara pica și părinții puteau petrece cu musafirii, în timp ce bebele se bucura de somnicul lui. Dar ce te faci atunci când deja nu mai este bebeluș, când vrea și el să se bucure de petrecerea de Revelion?


sursă foto: Mohammed Shamaa on Unsplash


Cum faci ca de Revelion copiii să nu fie plictisiți? Cum faci să fie o petrecere distractivă și pentru ei?

Gândindu-mă la petrecerea de mâine-seară, am decis să caut idei de activități potrivite pentru copii (și mai mici și mai mari), pentru ca astfel să fie și ei implicați în activitățile din Ajunul Anului Nou.


Așa că am compilat o listă de 10 activități pentru copii. Iată cum arată:


1. Ice-breaker

Ca să spargem gheața, m-am gândit la un joc în care toți copiii (și opțional și adulții pot participa) se asează în cerc și aruncă o minge de la unul la altul. Atunci când mingea ajunge în mâinile tale, trebuie să spui un lucru pentru care ești recunoscător sau care ți-a plăcut în 2019 și un lucru care îți dorești să se întâmple în 2020. Fiecare, rând pe rând, va spune cele două lucruri, atunci când mingea va ajunge la el.


2. Coifuri de colorat

Am găsit aici un design de coif pentru copii pe care îl poți descărca gratuit, apoi printa și apoi colora și decupa cu copiii. Apoi cu puțin lipici îl poți transforma într-un coif de petrecere, pe care copilul să îl poarte în seara de Anul Nou. Cred că ar fi foarte distractiv pentru copii să își confecționeze propriul coif de petrecere.


3. Panoul dorințelor

Am găsit această idee sub mai multe forme. Poate fi o crenguță, cu un bol de frunze de hârtie, sau un panou simplu cu sticky notes. Ideea este ca fiecare copil să ia câte o hârtiuță pe care să își scrie dorințele pentru 2020 și să le lipească pe panou, sau pe crenguță, în funcție de design-ul ales. În acest joc, pot participa și adulții, zic eu:)


4. Joc de memorie cu pozele din anul care se încheie

Știi clasicul joc de memorie, în care trebuie să întorci pe rând, două câte două cartonașe și să găsești perechile din cât mai putine întoarceri? Ei bine, ce zici de acest joc, dar cu poze din anul ce tocmai se încheie?


5. Vânătoare de comori

O altă idee este o vânătoare de comori cu lucruri specifice petrecerii de Anul Nou. Practic ascunzi prin casă diverse obiecte cu specific de petrecere (coifuri, artificii, un ceas, baloane, etc), le dai copiilor o listă cu toate lucrurile ascunse și câștigă cel care a găsit cele mai multe lucruri de pe listă. Ar fi fain pentru pitici să primească și premii.