top of page

10 alimente care stimulează lactația

Ca mamă care alăptează, probabil că ai o mulțime de întrebări care îți trec prin minte. Ești îngrijorată de sănătatea și creșterea micuțului tău și vrei să faci tot ce ține de tine pentru bunăstarea lui. Una dintre cele mai importante întrebări pe care le au mamele care alăptează este ce să mănânce în lunile de hrănire, ce anume asigură o cantitate bună de lapte.


Una dintre cele mai bune modalități de a crește producția cu lapte este să continui să-l alăptezi pe cel mic. Bebelușul tău, care suge mai des, este mai bun decât orice altă metodă pentru a-ți ajuta corpul să producă mai mult lapte.

Golirea sânului semnalează corpului tău creșterea producției de lapte. Cu cât sânii tăi sunt mai goi, cu atât produc lapte mai repede. Cu cât sânii tăi sunt mai plini, cu atât mai lent produc lapte. A aștepta mai mult între hrăniri, a aștepta ca sânii tăi să se umple cu mai mult lapte este abordarea greșită și de fapt, va duce la o producție mai mică de lapte. Așa că hrănește-ți copilul des pentru a stimula mai mult lapte. Dacă simți că aprovizionarea cu lapte încă are nevoie de o îmbunătățire, atunci ar trebui să iei în considerare adăugarea de alimente care promovează producția de lapte. Alimentele care stimulează producția de lapte matern se numesc galactagoge.Hai să vedem ce alimente poți mânca pentru a promova alăptarea, astfel încât micuțul tău să primească nutriția de care are nevoie pentru a crește mare și puternic!


1. Somon

Somonul este un tip de pește cu conținut scăzut de mercur; este, de asemenea, o sursă excelentă de Omega-3 și acizi grași esențiali pentru tine și copil. Un pic de somon în dieta ta va ajuta la creșterea nivelului de lactație și va produce lapte mai hrănitor pentru micuțul tău.


2. Morcovi

Morcovii au multă vitamină A, ceea ce este excelent pentru îmbunătățirea calității laptelui pe care îl produci. De fapt, consumul unui pahar de suc de morcovi pe zi îți va îmbunătăți foarte mult aportul de lapte matern. Reține că poți vedea pielea bebelușului devenind o nuanță de portocaliu dacă mănânci mulți morcovi.3. Ovaz Făina de ovăz este o sursă bună de fier și fibre, deci este o opțiune excelentă, care este bună atât pentru digestia ta, cât și pentru cea a bebelușului. Menținerea nivelului de fier ridicat este o modalitate excelentă de a promova alăptarea și de a crește cantitatea de lapte pe care o produce corpul tău.


4. Spanac O altă mâncare bogată în fier este spanacul, care este excelent pentru refacerea sângelui pierdut în timpul nașterii. De asemenea, are mult calciu, care este bun pentru întărirea bebelușului. Spanacul este minunat pentru a-ți detoxifica corpul, dar ai grijă să nu mănânci prea mult, deoarece poate provoca diaree micuțului tău.


5. Usturoi

Usturoiul este considerat cel mai bun aliment pentru creșterea laptelui matern, fiind cunoscut pentru creșterea producției de lapte la mamele care alăptează. Usturoiul este un aliment excelent de mâncat dacă aportul de lapte matern pare scăzut, deoarece este minunat pentru sănătatea ta, precum și pentru creșterea producției de lapte. Tot ce ai nevoie este aproximativ doi căței de ustu