top of page

10 lucruri pe care sa nu i le spui niciodată unei gravide

1. „Arăți atât de mare/mică.” Îți amintești când erai adolescent și nu doreai să fii unic în niciun fel? Ei bine, în sarcină este cam aceeași poveste și nimeni nu vrea să i se spună că arată uriașă sau ca e mică pentru că doar o sperie. Orice e diferit de alte femei însărcinate = ciudat = bebeluș uriaș ciudat sau bebeluș înfiorător mic ca o alună.2. „Nu ai născut încă?” Dacă sarcina acelei femei ți se pare lungă, aproape că pot garanta că ea se simte că e gravidă de aproximativ 30 de ani. Femeile însărcinate cărora li se pune această întrebare ar trebui să fie scutite din punct de vedere legal de condamnări pentru crimă.3. „Arăți obosită, trebuie să ai o fată pentru că se spune că îți fură frumusețea.” Cineva i-a spus asta unei prietene. Deci, într-adevăr, ceea ce spui de fapt este: „arăți îngrozitor”.


4. „Deci sfârcurile tale arată ciudat? Al mele arătau teribil în sarcină.” Pardon? Cu excepția cazului în care această femeie însărcinată este cineva care ți-ar împărtăși absolut orice din viața ei, atunci nu întreba astfel de lucruri și nu împărtăși nimănui astfel de prostii. Vreodată.5. „Dormi acum pentru că nu vei mai dormi deloc după ce se naște bebelușul.” Oricum, ce înseamnă asta? Nu este ca și cum ai putea stoca într-o bancă somnul. Este ca și cum ai spune „Nu mânca anul acesta, pentru că în martie anul viitor se deschide un bufet cu tot ce poți mânca”. În plus, cine spune că femeia căreia îi spui asta doarme acum? Ea poate fi o minge congestionată de arsuri la stomac, hemoroizi și dureri de spate, așa că acest tip de lucruri adaugă doar sare pe rană.


6. „Nu-mi place numele acesta.” Atunci când afli care va fi numele copilului dacă nu îți place doar dă din cap și spune ”frumos”, dar în niciun caz nu spune că nu îți place.7. „Sperai în schimb la o fată/un băiat?” Nu este treaba nimănui și dacă ea nu împărtășește, nu întreba. Dacă ești întrebat acest lucru, ar trebui să răspunzi că de fapt sperai la un cățeluș.


8. „A fost un accident?”

Aceasta nu este o întrebare care ar trebui să se pună ușor. Eu am fost întrebată de mai multe ori decât pot număra și este tare inconfortabil.9. „Ați folosit medicamente pentru fertilitate?” Nu vreau să fiu înțeleasă greșit aici, dar toți bebelușii sunt miracole și, punând o astfel de întrebare, sugerezi cumva că bebelușii care au fost concepuți cu „ajutor” sunt diferiți de bebelușii care nu au fost. Nu e frumos, așa că nu întreba.


10. ”Ai voie să mănânci asta?”

Femeile gravide au deja destul de multe frici ca să le mai pricinuiești și tu una. Așa că doar dacă nu știi ceva sigur sigur mai bine nu pui întrebarea.Cam acestea sunt întrebările la care m-am gândit eu. Tu ce întrebare inconfortabilă ai primit atunci când erai gravidă?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page