top of page

10 nume de fetițe inspirate din astronomie

Unele dintre cele mai de succes articole ale mele sunt cel cu nume de fetițe și cel cu nume de băieței. Și pentru că știu cât de mult cauți după un nume fain pentru puiul tău și de asemenea, pentru că eu cred că numele unui om îi influențează viața sau reprezintă aspirațiile părinților săi pentru el, m-am gândit să mai compun încă o listă de nume pentru fetițe, dar care să aibă o tematică și anume, astronomia.

Așadar, dacă ești un fan al stelelor, al spațiului, al lunilor sau al obiectelor cerești, inspiră-te pentru numele bebelușului tău din astronomie.


Iată o listă cu nume de fetiță inspirate din ceruri, zori, stele și lună:1. Alya: Acest nume scurt de fetiță provine din limba arabă și înseamnă „cer”.


2. Celine: nume de fetiță franțuzesc este conceput dintr-un nume de familie roman care înseamnă „cer”.


3. Aurora: Acesta este numele vechii zeițe romane a zorilor. Aurora boreală este, de asemenea, denumirea oficială pentru Lumina Nordică. Acest nume a crescut brusc în popularitate în ultimii ani.4. Estella: un vechi nume franțuzesc care înseamnă „stea”.


5. Serena: în limba galeză înseamnă „stea”.


6. Carina: Din latinescul care înseamnă „iubit”, acesta este și numele celei de-a doua cele mai strălucitoare stele din cer.


7. Luna: numele latin al lunii. De asemenea, zeița romană a lunii.8. Phoebe: o lună a lui Saturn. Phoebe înseamnă „luminos” sau „pur”. Zeița Phoebe este asociată cu luna.


9. Lyra: una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer. Lira este de asemenea, un instrument cu coarde aparținând zeului grec Orfeu.


10. Stella: cuvântul latin pentru „stea”.


Cum ți se par prenumele găsite de mine? Care este preferatul tău?

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page