top of page

10 trucuri ca să rămâi îndrăgostită de soțul tău

Suntem căsătoriți de aproape 9 ani. Pentru mine e cel mai minunat bărbat din lume. Nu doar ca își suflecă mânecile și mă ajută în meseria noroioasă de părinte dar mă și sprijină, mă iubește, mă ajută să devin mai bună. Dar toate știm că viața nu e perfectă, viața nu e un film, știm că a fi mama presupune de multe ori să te lasi pe tine la o parte și să pui bunăstarea copiilor pe primul loc. Așa că vor veni timpuri in care te vei găsi neepilată, nepieptănată și nespălată. Și e ok pentru că viața nu e un basm iar el, soțul tău a jurat să te iubească și la bine și la rău. Dar totuși cum faci să menții vie dragostea? Cum faci să rămâi în continuare fericit căsătorit?



Îți voi da 10 trucuri practice care pe noi ne ajută, pe care le practicăm amândoi, și care îți pot fi de folos. Iată-le:


1. Fii iubitoare

Salutați-vă reciproc la sfârșitul zilei cu un zâmbet și o atitudine primitoare.


2. Arată recunoștintă

Mulțumiți unul altuia pentru rolurile și sarcinile voastre individuale.



3. Nu încercați să vă însușiți emoțiile

Acceptați emoțiile fiecăruia ca fiind bune sau rele și nu le lua ca și când ar fi ale tale.


4. Încurajați-vă unul pe altul

De acest truc mi-a luat mult timp să-mi dau seama. Când partenerul tău este negativ, nu trebuie să fii negativ înapoi. Validează negativitatea sau emoția pe care o vezi la cealaltă persoană și încercă să nu o lași să te preia și pe tine. Amintește-ți, emoțiile vin și pleacă.



5. Nu încercați să faceți o competiție între voi

Conversațiile se pot transforma într-un meci de lupta a cărui zi a fost mai grea, iar asta pur și simplu nu este productiv. Alege să te pui în locul partenerului tău și fii suficient de disciplinată pentru a te gândi la el înaintea ta.


6. Nu-ți ridiculiza corpul în fața bărbatului tău.

Potrivit soțului meu, acest lucru este extrem de nesexy.



7. Bărbați, spuneți-ne că suntem frumoase

Dacă nu îi spui femeii tale cât de frumoasă este, ar trebui să o faci. Femeile vor să se simtă captivante, așa că arată-i puțină afecțiune și complimentează-i mintea și corpul.


8. Faceți-vă timp unul pentru celălalt

Într-o lume perfectă, fiecare cuplu co-parental ar avea o seară de întâlnire o dată pe săptămână. Dar chiar și asta poate fi o provocare, așa că întâlnește-ți soțul acasă. Găsiți o emisiune pe Netflix pe care vă place să o vizionați împreună, beți împreună un pahar de vin sau un ceai după ce copiii se culcă. Citiți aceeași carte sau ascultați același podcast despre care amândoi puteți vorbi și cu ajutorul căruia vă puteți conecta.



9. Aveți răbdare unul cu celălalt

Trebuie să existe loc pentru a fi uman, a greși și a crește. În cele din urmă, angajați-vă să creșteți și să vă schimbați împreună.


10. R-E-S-P-E-C-T

Acest lucru va arăta diferit pentru fiecare relație, dar află ce anume îl face pe partenerul tău să se simtă respectat. Respectul în căsătorie seamănă mult cu dragostea. .Eu nu pretind că le am pe toate puse la punct, dar merită întotdeauna să lucrezi la căsnicia sau relația tadeoarece toată lumea, în special copiii tăi, vor beneficia de o familie sănătoasă, conectată.


Care sunt sfaturile tale pentru a fi căsătorit fericit cu copii?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page