top of page

20 idei de cadouri de Crăciun pentru bebeluși

Îmi amintesc primul Crăciun al Iuniei ca și cum ar fi fost ieri. Ne-am bucurat așa tare, i-am făcut poze cu instalația de brad de care era atâât de fascinată și am îmbrăcat-o într-o rochiță frumoasă pe care scria ”My First Christmas”(Primul meu Crăciun). Era adorabilă!

Dar îmi amintesc foarte bine și că habar nu aveam ce cadou de Crăciun să îi luăm. Erau o mulțime de jucării, dar pentru copii mai mari.

Sincer, am sfârșit prin a-i lua o jucărie de care nici nu s-a atins. A zăcut un timp printr-un colț al casei, apoi am mai folosit-o puțin la Arielle, după care am donat-o altui bebeluș.



De aceea acum, uitându-mă în urmă, mi-aș fi dorit să mă fi documentat mai bine legat de cadoul de Crăciun și ceea ce era mai potrivit pentru un bebeluș. pentru că adevărul este că îți dorești să faci Crăciunul cât mai frumos chiar dacă bebelușul încă nu este conștient de eveniment, tu îți dorești să creezi amintiri pentru tine și familia ta, mai ales dacă este primul Crăciun al bebelușului tău.


Cu aceste gânduri în minte și căutând idei de cadouri pentru bebelina mea mică, Arielle, am creat lista următoare cu idei de cadouri pentru bebeluși. M-am documentat destul de bine și am pus variante atât pentru bebelușii de 3-12 luni, cât și pentru bebelușii de 12-24 de luni. Sper să fie utilă cât mai multor părinți.

Așadar, iată lista:




1. Jucărie pentru motricitate și dentiție din silicon

Este o jucărie potrivită pentru bebelușii micuți, cu vârste cuprinse între 3-8 luni. Este colorată și creată astfel încât să fie atractivă pentru bebelușii care încă mai ronțăie jucăriile. Află toate detaliile și prețul jucăriei de aici.


2. Măsuță interactivă

Această jucărie este potrivită pentru bebelușii care încep să se ridice în picioare, cu vârsta cuprinsă între 7-15 luni. Îmi amintesc cât de mult am căutat și eu o jucărie care să o facă pe Iunia să stea mai mult în picioare și am găsit-o abia după ce deja mergea.. mno asta e viața :) Această măsuță va motiva copilașii să stea mai mult în picioare ca să poată apăsa de butoane și să facă activități interesante. De asemenea, faptul că este o măsuță îi ajută să învețe să își țină echilibrul mai bine. La început se vor sprijini mai puțin pe ea, urmând ca apoi să se sprijinească doar de formă. Poți vedea măsuța interactivă care mi-a plăcut mie cel mai mult aici.


3. Turn - Animalele lumii

Aceasta este una dintre jucăriile mele preferate pentru bebeluși. Este potrivită bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni. Practic sunt niște cuburi cu un design foarte fain, colorate atractiv și câteva figurine de animale din lemn, pe care bebelușii le pot pune unul peste altul și forma un turn. Cam pe la 15-20 de luni, bebelușii au o etapă când le place foarte mult să construiască turnuri sua să pună lucruri unele peste altele. Dacă bebele tău se află la această etapă, aceasta este jucăria potrivită pentru el. O poți vedea aici. Sursă foto: Noriel.ro


4. Xilofon cu microfon

Când era Iunia bebeluș aveam o jucărie din aceasta interactivă cu microfon. Nu pot să spun câtă distracție era când încerca și ea să cânte în microfon. Microfonul era partea cea mai interesantă pentru ea din toată jucăria. Este potrivită bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni, probabil vârsta ideală este de 18 luni pentru această jucărie. O găsești aici.


5. Cuburi moi de construit și ronțăit

Aceasta este o jucărie ideală pentru copiii în jurul vârstei de 1 anișor, aș spune între 9-18 luni când învață și să se joace, dar încă își doresc și să ronțăie jucăriile. De ce să nu le aibă pe amândouă? :) Vezi aici aceste cuburi moi frumoase.

6. Set covoraș interactiv + mașinuțe

Acest set este potrivit bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni. Este un covoraș ce cuprinde străzi desenate și 4 mașinuțe. Copilul va învăța că mașinile merg pe stradă și de asemenea își va dezvolta și abilitățile motrice (acestea sunt foarte importante. Dacă sunt dezvoltate atunci când copilul este mic, îl vor ajuta în stăpânirea limbajului și dezvoltarea abilităților sale cognitive de mai târziu). Poți vedea acest set aici.

7. Smartphone de jucărie

Aceasta este o jucărie foarte îndrăgită în casa noastră. Pentru că bebelușii ne văd pe noi butonând tot timpul telefonul, își doresc și ei să aibă acces la el. Dar în mod evident, nu este sănătos pentru un bebeluș să aibă acces la telefon, de aceea o jucărie sub formă de smartphone este soluția ideală. Noi cred că i-am cumpărat unul Iuniei pe la 9 luni, pe care îl folosește și Arielle. Cred că este potrivit piticilor cu vârsta cuprinsă între 9-18 luni. Poți vedea modelul ales de mine aici.


8. Turnul leului

Aceasta este o jucărie din lemn, cu inele colorate de diferite mărimi. Bebelușul trebuie să le sorteze pe un suport în ordinea corectă. Îi va dezvolta capacitatea de a distinge diferitele dimensiuni și abilitățile motrice. Este potrivit bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni. Îl poți vedea aici.


9. Puzzle pentru bebeluși

Acest puzzle este perfect pentru a fi primul văzut de copil și pentru a-l familiariza cu acest concept. Conține 6 puzzle-uri cu câte 2, 3, respectiv 4 piese, care se îmbină frumos formând imagini atractive cu animăluțe pentru pitici. Este potrivit bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni. Vezi aici acest puzzle.

10. Cubul năzdrăvan


Este un cub mare din lemn, care are atașate 5 activități distractive și educative pentru bebeluși și nu numai. Sunt convinsă că este și pe placul copiilor mai mărișori de vreo 3 ani așa. Aș spune că se încadrează în categoria de vârstă 12-36 de luni. Îl poți vedea aici. Sursă foto: Noriel.ro

11. Blocuri de construit din lemn

Această jucărie este potrivită tot piticilor care sunt în etapa aceea de pus lucruri unul peste altul. În funcție de dezvoltarea fiecărui copil aș spune că este potrivită pentru bebelușii cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni, ideal pe la 18 luni. De asemenea, cred că și copiii până la 4 ani se pot juca cu el, cel puțin pitica mea cea mare știu că s-ar juca, deci dacă ai doi copii este perfect pentru un joc în echipă:) Poți vedea setul aici.


12. Căsuța cu forme

Această jucărie este o căsuță ce are decupate diverse forme pe acoperiș, iar piticii trebuie să pună formele la locul potrivit, astfel încât acestea să intre în căsuță. Este ideală pentru copilașii care încep să deosebească formele geometrice. Este potrivită bebelușilor cu vârste cuprinse între 12-24 de luni, ideal aș spune 18 luni, dar este în funcție de dezvoltarea și receptivitatea fiecărui bebeluș. O găsești aici.

13. Set mingi trăsnite din cauciuc

Acesta este un set pentru bebelușii care încă ronțăie jucăriile. Aș spune că le poți achiziționa începând cu 4 luni ale lui și cred că merg până pe la 15 luni. Mingiuțele sunt de diferite forme și culori și sunt perfecte atât pentru ronțăit, cât și pentru studiat forme sau pur și simplu joaca cu mingea. Le găsești aici.


14. Girafa Sophie - set pentru dentiție

Girafa Sophie este foarte cunoscută și îndrăgită de copii din lumea întreagă (este foarte cunoscută internațional deoarece are o istorie bogată). Noi am primit-o atunci când Arielle avea 3 luni. Este un cadou perfect pentru bebeluși. Conține 2 jucării de dentiție, una mai mare (care chițăie) și una mititică pentru bebelușii mai mici. Cred că este potrivită piticilor de 3-9 luni. O poți studia aici.


15. Mașină de Jucărie pentru Tuns Iarba și Făcut Baloane de Săpun La noi baloanele de săpun nu sunt întrecute de nimic altceva! Reprezintă distracția supremă atunci când ieșim în curte. Piticelor le place să alerge și iar să alerge în urmărirea frgilelor bule de săpun. Această jucărie face baloane atunci când copilul se joacă de-a tunsul ierbii. Este potrivită bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 12-24 de luni. O poți vedea aici.


16. Bebeluș interactiv

Bebelușii ”vorbitori” sunt mega îndrăgiți de piticele mele. Cred că avem vreo 4 deja. Pe primul i l-am achiziționat Iuniei acum 3 ani și nu se mai dezlipea de el. Îl hrănea, îi dădea apă, îl punea la nani, îl plimba cu căruțul.. de toate! Acum ea a depășit etapa însă este rândul lui Arielle. Aș spune că este o jucărie potrivită piticilor cu vârsta cuprinsă între 12-36 de luni, atât fetițe, cât și băieței. Vorbesc serios! Știu o mulțime de băieței care au grijă de bebele lor :) Îl poți vedea pe bebele meu favorit aici.



17. Cărticică din material textil A fost primul lucru pe care l-am achiziționat pentru Arielle. Nici măcar nu era născută! La Iunia nu am știut de aceste cărticele faine și i-am luat una normală, cartonată pe care abia o scăpam de ronțăit. Arielle însă a molfăit încă de pe la 2-3 luni la cărticica din material textil pe care i-am luat-o. Cred că este potrivită bebelușilor cu vârste cuprinse între 3-9 luni. Uite-o pe preferata mea aici.


18. Centru de activitati interactiv

Aceasta este jucăria mea preferată pe care o fac cadou bebelușilor. Este suuuper interactivă, cu multe activități, fooarte atractivă pentru ei. Poate fi folosită încă de când bebelușul stă în funduleț, până când chiar devine toddler. Aș spune că merge la bebelușii cu vârsta cuprinsă între 6-18 luni. Din punctul meu de vedere, dacă vrei un cadou de efect, acesta este. Îl găsești aici.

19. Jucărie Caracatiță

Aceasta este o jucărie pentru bebelușii micuți. Îi ajută să învețe despre texturi diferite (textil vs. platic), culori diferite și sunete diferite. Pe ambalaj scrie că este potrivită de la 6+ luni, iar pe site că este potrivită de la 0+ luni. Eu aș spune că realist, de pe la vreo 2-3 luni va fi utilă și probabil va fi atractivă până la maxim 9 luni. Este într-adevăr o jucărie faină pentru bebeluși și utilă pentru dezvoltarea abilităților lor cognitive (printre primele abilități care se dezvoltă la bebeluși este auzul, de aceea e foarte fain ca bebelușul să fie expus la sunete cât mai variate). Poți vedea această jucărie aici.

Sursă foto: Emag.ro

20. Căsuță interactivă

Aceasta este o jucărie care mi-a plcăut mult. Are diverse activități, zornăitoare, sortare de forme, jucării detașabile și preferata bebelușilor: ușa care se deschide (Serios! Știu ce spun!). Cred că este potrivită bebelușilor cu vârsta cuprinsă între 6-18 luni. O poți vedea aici.


Aceasta este lista mea. Sper că ți-a plăcut. Am făcut o cercetare destul de amănunțită bazându-mă pe experiența acumulată cu cele 2 pitice și știind exact ce este atractiv la fiecare etapă :)


Dacă ai găsit acest articol util, te rog, dă-l mai departe și prietenilor tăi, ca să le fie și lor de folos!

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page