top of page

Cum sa ne spalam corect pe cap


Orice persoana care tine la aspectul si igiena ei personala se spala pe cap frecvent. Cate dintre noi stiu insa sa se spele corect pe cap ? Exista anumiti pasi pe care trebuie sa ii urmam? Daca da, care sunt acestia?

Eu iti propun urmatorul set de pasi si astept sugestiile tale, pentru a vedea cum il putem imbunatati:

1. Piaptana-te inainte de a intra in cada. Facand acesta vei favoriza circulatia sangelui din scalp, vei preveni ruperea parului, dar si caderea lui.

2. Umezeste firele bine si toarna-ti in palma un sfert de capacel de sampon. Aplica produsul de la radacina si mai apoi intinde-l spre varfuri. Daca ai par lung, mai adauga sampon pana in momentul in care tot parul este imbibat si acoperit.

3. Nu clati imediat. Timp de 2 minute, alinta-ti simturile si fa-ti un masaj circular. O data la 20 de secunde, inmoaie degetele in apa si ridica putin parul. Repeta procedeul. In acest fel, emulsionezi samponul si favorizezi circulatia sangelui.

4. Clateste bine parul cu apa mai calda. Ai grija sa nu ramana niciun pic de produs pe par si testeaza ca sa te convingi ca ai procedat corect. Daca firele vor scartai la atingere, ai clatit cum se cuvine.

5. Aplica balsam de la jumatatea firelor si pana la varfuri. Lasa sa actioneze.Abia apoi clateste cu totul si foloseste apa rece pentru a inchide cuticulele.

Tu ce pasi urmezi atunci cand iti speli parul?



 

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page