top of page

Intimitate pe Facebook?


Ma tot gandesc in ultima vreme cat de popular este Facebook-ul si cat de ciudat este asta pentru o tara de genul Romaniei, o tara iesita din comunism, unde tanjeai sa ai o viata privata. Si acum, o expui pe Facebook fara sa iti ceara nimeni asta..

Lucrurile devin si mai ciudate atunci cand observi ca oamenii prefera facebook-ul pentru a transmite diferite mesaje. Ma refer aici, bineinteles si la politicieni, care anunta niste lucruri oficiale intai pe facebook, dar si la utilizatorii de rand care prefera sa ii lase mamei sau surorii un mesaj siropos de la multi ani pe zid("wall") in loc sa mearga sa ii spuna fata in fata sau sa dea un telefon daca sunt departe.

Ce fel de relatii mai avem? Cand cele mai frumoase cuvinte, in cele mai importante momente, noi le comunicam persoanei respective, dar si celor cateva sute de prieteni care au acces la ele?

Okay. Acum nu putem fi ipocriti si sa spunem ca facebook-ul nu are si avantaje. Are! In primul rand este un foarte bun canal media, pentru a face publicitate este o metoda excelenta. Apoi faptul ca ai mai multe pagini care te intereseaza intr-un singur loc( gen ziare online) iarasi este foarte folositor. Un alt lucru folositor este folosirea grupurilor de catre studenti sau alte organizatii, desi s-ar gasi solutii si aici.

Dar cel mai cel mai bun lucru la facebook este stalker-eala! Daca vrei sa afli detalii despre viata cuiva, sau pur si simplu iti place sa stii ce si cum face fiecare, acesta e mediul perfect :)

Eu totusi, privind avantajele si dezavantajele prefer relatii autentice, in care discutiile mele sa nu fie vazute de alte cateva sute de oameni si prefer sa ma bucur cu adevarat de momentele frumoase din viata, pe care aleg sa le impartasesc doar cu oamenii cu adevarat apropiati.

5 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page