top of page

Salina Slanic


Acum cateva saptamani am vizitat Salina Slanic, din judetul Prahova. Am vrut sa fie o escapada din Bucuresti si faptul ca este doar la 100km distanta a fost un mare plus. Se ajunge relativ usor, pe DN1 pana la Ploiesti si apoi continuat pe drumul spre Valenii de Munte.

Localitatea este destul de frumoasa, dar se vede foarte clar ca nu prea s-au investit bani in amenajare. Si accesul spre salina este destul de greoi trebuind sa trecem pe un pod pe care incape o singura masina. Ajungem intr-o parcare, unde lasam masina. Acolo e un peisaj cam dezolant, unde se afla si casa de bilete. Un bilet costa 19 lei, iar pentru studenti este redus la 9 lei.

De undeva de langa casa de bilete, am inteles, se cobora cu liftul in subteran, insa din 2014 cand s-a prabusit in gol, nu se mai foloseste. Acum se folosesc niste microbuze. Cand am fost noi erau doua si se coboara prin zona de exploatare, pana la zona de vizitare. Autobuzele vin cam din 10 in 10 minute. Calatoria in sine pana ajungem la 200m sub pamant nu e prea placuta, insa zona de vizitare merita din plin.

De cum intram ne izbeste un miros "de sarat" si o senzatie cum ca suntem foaarte mici intr-o lume mare si culmea, e toata facuta din sare. E testata. Unul dintre prietenii mei a "gustat" un perete si chiar e sare autentica :)

De asemenea, exista un restaurant si toalete si se pot juca diverse jocuri sau practica sporturi.

Eu pur si simplu nu ma puteam gandi decat ca am ajuns in Minele Moria ( Lord of the rings) si cred ca ar prinde mai bine o amenajare mai medievala.

All in all, a fost o experienta frumoasa, minusuri la organizare, pe alocuri la aspect si la personal, insa merita vizitata cel putin o data.

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page