top of page

DIY: Veioza


Azi vreau sa va impartasesc despre cel mai recent proiect DIY spontan al meu.

Este vorba despre o veioza personalizata pentru care am folosit o sticla de vin ca si corp. Trebuie sa recunosc ca am fost ajutata la acest proiect intrucat nu cred ca as fi reusit singura sa gauresc sticla.

Asa ca, rugati-l pe prietenul sau sotul vostru, sau efectiv pe cineva care se pricepe sa lucreze cu bormasina si are si cunostinte minime de electricitate sa va ajute pentru realizarea acestui proiect :)

Ideea de a construi o astfel de veioza mi-a venit atunci cand am gasit in Ikea in sectiunea "Asa cum sunt" ( pentru cei care nu stiti, este o sectiune aproape de casele de la Ikea unde se comercializeaza produse cu defecte sau cele care au fost expuse si sunt la un pret mult mai mic. Dezavantajul este ca nu pot fi returnate.) un abajur pentru veioza roz farte foarte finut si dragut si al carui pret era redus substantial (apropo, eu mereu gasesc lampadare sau alte corpuri de iluminat foarte reduse in setiunea asta si cu defecte insesizabile). Imi doream mult mult sa il iau pentru ca eram sigura ca s-ar potrivi bine culorii din camera mea, asa ca l-am achizitionat, iar sotul meu m-a intrebat " Pai si ce o sa faci cu el?" Si eu care nu aveam o idee clara i-am zis ca o veioza si m-a intrebat "Cum?" si atunci orele mele de vizionat proiecte diy pe Pinterest au dat roade si am raspuns "Cu o sticla!" Astfel ca ziua urmatoare l-am rugat sa ma ajute.

Acum as vrea, ca de obicei, sa structurez procesul in cativa pasi pe care sa ii urmati in realizarea acestui proiect si voi incepe chiar cu materialele necesare:

Materiale necesare:

  1. Abajur

  2. Fir

  3. Intrerupator

  4. Bec

  5. Sticla

  6. Pistol de lipit