top of page

DIY: Veioza


Azi vreau sa va impartasesc despre cel mai recent proiect DIY spontan al meu.

Este vorba despre o veioza personalizata pentru care am folosit o sticla de vin ca si corp. Trebuie sa recunosc ca am fost ajutata la acest proiect intrucat nu cred ca as fi reusit singura sa gauresc sticla.

Asa ca, rugati-l pe prietenul sau sotul vostru, sau efectiv pe cineva care se pricepe sa lucreze cu bormasina si are si cunostinte minime de electricitate sa va ajute pentru realizarea acestui proiect :)

Ideea de a construi o astfel de veioza mi-a venit atunci cand am gasit in Ikea in sectiunea "Asa cum sunt" ( pentru cei care nu stiti, este o sectiune aproape de casele de la Ikea unde se comercializeaza produse cu defecte sau cele care au fost expuse si sunt la un pret mult mai mic. Dezavantajul este ca nu pot fi returnate.) un abajur pentru veioza roz farte foarte finut si dragut si al carui pret era redus substantial (apropo, eu mereu gasesc lampadare sau alte corpuri de iluminat foarte reduse in setiunea asta si cu defecte insesizabile). Imi doream mult mult sa il iau pentru ca eram sigura ca s-ar potrivi bine culorii din camera mea, asa ca l-am achizitionat, iar sotul meu m-a intrebat " Pai si ce o sa faci cu el?" Si eu care nu aveam o idee clara i-am zis ca o veioza si m-a intrebat "Cum?" si atunci orele mele de vizionat proiecte diy pe Pinterest au dat roade si am raspuns "Cu o sticla!" Astfel ca ziua urmatoare l-am rugat sa ma ajute.

Acum as vrea, ca de obicei, sa structurez procesul in cativa pasi pe care sa ii urmati in realizarea acestui proiect si voi incepe chiar cu materialele necesare:

Materiale necesare:

  1. Abajur

  2. Fir

  3. Intrerupator

  4. Bec

  5. Sticla

  6. Pistol de lipit

Pasii necesari realizarii veiozei:

  1. Gaurirea sticlei - cu o bormasina. Este important sa fixati cumva sticla atunci cand lucrati cu bormasina. Ideal este sa folositi un fir cat mai subtire astfel incat sa nu trebuiasca sa dati o gaura prea mare in sticla. Insa in cazul in care se sparge sticla, poate fi lipita cu ajutorul pistolului de lipit.

  2. Masurati cablul

  3. Puneti stecherul in cazul in care nu este deja atasat firului cumparat

  4. Montati intrerupatorul

  5. Introduceti firul prin gaura facuta in sticla pana ajunge sus la gura sticlei

  6. Legati firul la dulie

  7. Atasati becul si verificati daca functioneaza

  8. Lipiti dulia de sticla

  9. Lipiti suportul de care se prinde abajurul ( o chestie de plastic cu trei picioruse, pentru necunoscatori :) )

  10. Montati becul si abajurul

Si acum o sa vedeti pasii si in poze:

Ce spuneti despre acest proiect DIY? L-ati incerca?

6 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page