top of page

Sfat de nunta


Am decis sa scriu aceasta postare, pentru a fi de ajutor cat mai multora dintre voi. Stiu cat de stresanta si solicitanta poate fi o nunta, in special cand si financiar iti doresti sa fie cat mai echilibrat.

Pentru ca in curand o sa inceapa sezonul nuntilor si sunt atat de multe persoane care vor face anul acesta marele pas, o sa va dau cateva sfaturi extrase din experienta nuntii mele, care nu a fost extrem de costisitoare si va voi lasa pe voi sa judecati daca a fost sau nu o nunta frumoasa.

As vrea sa luam pe rand cele mai costisitoare si "problematice" elemente ale unei nunti:

1. Rochia de mireasa

Aceasta este unul dintre cele mai importante si frumoase elemente ale unei nunti, dar si unul dintre cele mai costisitoare. Pentru ca rochia de mireasa o vei purta doar o singura data in viata, eu nu consider ca este obligatoriu ca ea sa fie noua, ci eu am optat pentru o rochie second-hand, adica a mai fost purtata o data. Stiu ca m-am interesat si de varianta inchirierii, dar nu era deloc rentabila, adica erau costuri comparabile cu o rochie second, care iti ramane dupa si pe care o poti vinde la randul tau dupa nunta, daca doresti. O idee foarte buna pe care o poti folosi daca iti doresti o rochie frumoasa, de calitate si ieftina este sa intri pe site-urile fotografilor si sa te uiti sa vezi ce rochii iti plac de la nuntile lor, apoi sa cauti mireasa pe Facebook si sa o intrebi daca nu ar fi interesata sa vanda rochita ei. Poate nu vei gasi din prima, dar iti garantez ca daca insisti, este o idee care chiar functioneaza si poti obtine un super pret.

2. Florile

Toata lumea stie ca la organizarea unei nunti, florile sunt cele mai scumpe elemente de care ai nevoie. Dar nu trebuie sa fie neaparat asa! Ceea ce am facut eu, a fost sa nu imi stabilesc cu mult timp inainte de nunta, ce fel de flori vreau. Noi am avut tema country (rustic), ceea ce ne-a permis o oarecare flexibilitate la decoratiuni si in special la flori. Astfel ca, in saptamana dinaintea nuntii am mers in piata si am gasit exact niste flori potrivite pentru tema nuntii si cel mai important, foarte ieftine :) In total, noi am dat aproximativ 300 de lei pe toate florile ( am gasit niste flori de sezon numite imortele - tigancile din piata le spun lemon, sau asa imi ziceau mie). Am avut 17 mese, plus masa mirilor, plus decoratiunile care mai erau necesare la restaurant ( de exemplu pe scari), plus buchetul meu de mireasa, dar si buchetele celor 7 domnisoare de onoare ale mele. Intr-adevar, cateva dintre prietenele mele au fost si au adunat si cateva flori de camp, care au mai suplimentat numarul, insa nu semnificativ. Acum, eu nu spun ca toata lumea ar trebui sa isi aleaga tema country la nunta, din motive financiare. Noi am ales tema cu mult inainte sa gandim detaliile, pentru ca ne place mult natura si am vrut cat mai multe elemente din natura la nunta. Alegeti-va tema voastra preferata, dar fiti flexibili in implementarea ei si mai ales, nu va grabiti cu alegerea florilor!

3. Decoratiunile

Pentru ca tema ne-a permis sa folosim multe elemente din natura, financiar a fost extraordinar, insa au mai fost costuri si aici in special cu materialele textile ( pentru mese, scaune, panoul foto, masa mirilor - noi am vrut o anumita nuanta, pe care restaurantul nu o avea). Ceea ce va sfatuiesc, la acest capitol, este sa fiti flexibili si daca nu sunteti voi foarte crafty, implicati-va prietenii. De fapt, faceti-o oricum! Ca mire si mireasa, nu veti putea face mai nimic in ziua nuntii, asa ca puneti-va prieteni responsabili cu decorul, cu organizarea. Pentru noi prietenii au facut foarte mult, atat la decor cat si la oganizarea generala a zilei. Si aici in loc sa va detaliez despre cum au iesit decoratiunile, mai bine va las sa vedeti voi in urmatoarea poza:

4. Fotograful

Aici este singurul domeniu in care va sfatuiesc sa nu va zgarciti. Va sfatuiesc sa investiti intr-un fotograf bun, pe gustul vostru, pentru ca, sincer, doar cu fotografiile veti mai ramane de la nunta, peste ani si ani. Si aici chiar nu tine de creativitatea voastra, sau de prietenii vostri (decat daca aveti fotografi buni prieteni). Din pacate, oricat de multi bani si munca ai baga intr-o nunta, daca te zgarcesti la fotograf este absolut degeaba! Nu vei ramane cu nimic si nu spune ca va conta impresia oamenilor si distractia, pentru ca acestea intr-un an, maxim, se uita. Puteti vedea pozele de la nunta mea aici.

5.Restaurantul

In zilele noastre, restaurantul nu mai este asa o mare problema financiara la nunti, pentru ca trebuie sa dati avansul acela care nu este o suma mare, maxim 2000-2500 ron, iar restul sumei o veti plati dupa nunta, din banii de la nunta. Insa ceea ce va sfatuiesc eu este sa va interesati bine bine despre restaurant, inainte de a semna contractul. Interesati-va despre mancare ( nu vreti sa faca invitatii toxiinfectie alimentara), despre servire, de modul in care veti fi tratati inainte de nunta si in ziua nuntii ( de obicei, cu cateva zile inainte de nunta, unii manageri de restaurant, tind sa isi dea arama pe fata si se poarta foarte urat, maresc pretul meniului si alte minunatii). Asa ca, mai bine, mergeti pe recomandari. Intrebati cuplurile care au facut receptia acolo. Chiar daca va place mult mult o anumita locatie, sau e avantajos financiar, nu merita sa va stricati nunta pentru asemenea detalii.

Daca v-a placut postarea, sau aveti intrebari, vreti sa stiti mai multe detalii si tips-uri pentru organizarea nuntii voastre, ma puteti contacta pe pagina Contact si va pot sfatui cu cel mai mare drag, in limita cunostintelor mele :)

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar È™i activități educative pentru copii È™i module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog È™i/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page