top of page

Sfat de nunta


Am decis sa scriu aceasta postare, pentru a fi de ajutor cat mai multora dintre voi. Stiu cat de stresanta si solicitanta poate fi o nunta, in special cand si financiar iti doresti sa fie cat mai echilibrat.

Pentru ca in curand o sa inceapa sezonul nuntilor si sunt atat de multe persoane care vor face anul acesta marele pas, o sa va dau cateva sfaturi extrase din experienta nuntii mele, care nu a fost extrem de costisitoare si va voi lasa pe voi sa judecati daca a fost sau nu o nunta frumoasa.

As vrea sa luam pe rand cele mai costisitoare si "problematice" elemente ale unei nunti:

1. Rochia de mireasa

Aceasta este unul dintre cele mai importante si frumoase elemente ale unei nunti, dar si unul dintre cele mai costisitoare. Pentru ca rochia de mireasa o vei purta doar o singura data in viata, eu nu consider ca este obligatoriu ca ea sa fie noua, ci eu am optat pentru o rochie second-hand, adica a mai fost purtata o data. Stiu ca m-am interesat si de varianta inchirierii, dar nu era deloc rentabila, adica erau costuri comparabile cu o rochie second, care iti ramane dupa si pe care o poti vinde la randul tau dupa nunta, daca doresti. O idee foarte buna pe care o poti folosi daca iti doresti o rochie frumoasa, de calitate si ieftina este sa intri pe site-urile fotografilor si sa te uiti sa vezi ce rochii iti plac de la nuntile lor, apoi sa cauti mireasa pe Facebook si sa o intrebi daca nu ar fi interesata sa vanda rochita ei. Poate nu vei gasi din prima, dar iti garantez ca daca insisti, este o idee care chiar functioneaza si poti obtine un super pret.

2. Florile

Toata lumea stie ca la organizarea unei nunti, florile sunt cele mai scumpe elemente de care ai nevoie. Dar nu trebuie sa fie neaparat asa! Ceea ce am facut eu, a fost sa nu imi stabilesc cu mult timp inainte de nunta, ce fel de flori vreau. Noi am avut tema country (rustic), ceea ce ne-a permis o oarecare flexibilitate la decoratiuni si in special la flori. Astfel ca, in saptamana dinaintea nuntii am mers in piata si am gasit exact niste flori potrivite pentru tema nuntii si cel mai important, foarte ieftine :) In total, noi am dat aproximativ 300 de lei pe toate florile ( am gasit niste flori de sezon numite imortele - tigancile din piata le spun lemon, sau asa imi ziceau mie). Am avut 17 mese, plus masa mirilor, plus decoratiunile care mai erau necesare la restaurant ( de exemplu pe scari), plus buchetul meu de mireasa, dar si buchetele celor 7 domnisoare de onoare ale mele. Intr-adevar, cateva dintre prietenele mele au fost si au adunat si cateva flori de camp, care au mai suplimentat numarul, insa nu semnificativ. Acum, eu nu spun ca toata lumea ar trebui sa isi aleaga tema country la nunta, din motive financiare. Noi am ales tema cu mult inainte sa gandim detaliile, pentru ca ne place mult natura si am vrut cat mai multe elemente din natura la nunta. Alegeti-va tema voastra preferata, dar fiti flexibili in implementarea ei si mai ales, nu va grabiti cu alegerea florilor!

3. Decoratiunile

Pentru ca tema ne-a permis sa folosim multe elemente din natura, financiar a fost extraordinar, insa au mai fost costuri si aici in special cu materialele textile ( pentru mese, scaune, panoul foto, masa mirilor - noi am vrut o anumita nuanta, pe care restaurantul nu o avea). Ceea ce va sfatuiesc, la acest capitol, este sa fiti flexibili si daca nu sunteti voi foarte crafty, implicati-va prietenii. De fapt, faceti-o oricum! Ca mire si mireasa, nu veti putea face mai nimic in ziua nuntii, asa ca puneti-va prieteni responsabili cu decorul, cu organizarea. Pentru noi prietenii au facut foarte mult, atat la decor cat si la oganizarea generala a zilei. Si aici in loc sa va detaliez despre cum au iesit decoratiunile, mai bine va las sa vedeti voi in urmatoarea poza: