top of page

17 moduri de a folosi uleiul de cocos


Cine nu a auzit în zilele noastre despre uleiul de cocos? Fie că am auzit de el ca despre un aliment sănătos, sau ca și un produs cosmetic foarte bun, ceva ceva, despre el, ne-a ajuns la urechi. Așa că, m-am gândit să fac un research despre acest produs minune și să văd exact pentru ce poate fi folosit.




Unele efecte ale sale sunt susținute de studii, în timp ce altele se bazează doar pe experiența unei părți a populației. 

Dar la ce poate fi folosit exact uleiul de cocos? Hai să vedem!

1. Ulei pentru gătit

Uleiul de cocos este grozav pentru gătit la o temperatură ridicată. Multe alte uleiuri precum uleiul de măsline se pot oxida când sunt încălzite, dar deoarece uleiul de cocos este alcătuit din grăsimi saturate sănătoase, acesta rămâne stabil la temperaturi ridicate.

2. De întins pe pâine

Pentru micul dejun, dimineața, încearcă să întinzi ulei de cocos pe pâinea prajită, în loc de unt convențional. Acesta va da o aromă și un gust minunat toastului tău.


3. Creamer pentru cafea

Adăugarea unei linguri de ulei de nucă de cocos la cafeaua îți poate oferi un impuls suplimentar de energie și  astfel înlocuiești crema de lapte. În Orientul Îndepărtat, mulți sportivi amestecă cafeaua de dimineață cu ulei de nucă de cocos pentru a crește performanța și energia. 

De asemenea, unele persoane susțin că o lingură de ulei de cocos adăugată, în fiecare dimineață, în cafea, te ajută să scapi de grăsimea abdominală. 

Trebuie să recunosc că și eu beau cafeaua cu o linguriță de ulei de cocos și este absolut delicioasă și în plus, taie poftele de-a lungul zilei, deci nu vei mai fi tentat/ă să apelezi la dulciuri pentru un boost de energie.

4. Cremă hidratantă

O altă întrebuințare a uleiului de cocos este hidratarea pielii feței. Acesta se absoarbe repede și nu este gras. La temperatura camerei, nuca de cocos este solidă, dar se topește rapid când vine în contact cu mâinile. Înainte de culcare, pe fața curată, înc