top of page

Curcan, broccoli si ciuperci la tigaie


Ca să fiu sinceră, nu prea îmi place broccoli. Dar cum gusturile se educă, încerc mereu să găsesc rețete gustoase în care să îl introduc, sperând astfel că va ajunge într-o bună zi să îmi și placă.

Rețeta pe care vreau să v-o propun azi este invenție proprie, o combinație între două rețete. Mie mi s-a părut gustoasă, sper că și vouă :)

Ingrediente:

  • Un piept/cotoi de curcan

  • O cutie de ciuperci

  • 400g de broccoli(înghețat sau proaspăt, in funcție de sezon)

  • 300g smântână

  • 200g cașcaval

  • 2 gălbenușuri

  • Ulei de măsline/unt

Preparare:

Într-o tigaie încinsă se pune ulei de măsline sau unt, apoi se frige puțin carnea de curcan (pe care o puteți și fierbe înainte), după care se adaugă broccoli și se mai lasă pe foc aproximativ 20 de minute.

Într-o altă tigaie vom prepara un sos ca cel folosit la pastele carbonara, însă vom folosi cașcaval în loc de parmezan. Astfel că punem smântâna în tigaie, apoi adăugăm cașcavalul ras și apoi punem cele două gălbenușuri și amestecăm. După ce s-a omogenizat compoziția, adăugăm ciupercile, apoi carnea și broccoli pe care le-am preparat anterior.

Opțional, se mai poate pune puțin cașcaval ras pe deasupra și condimente după gustul fiecăruia.

Destul de simplu de preparat această rețetă, nu? După ce preparați rețeta mea, faceți o poză și postați-o pe Instagram cu tagul #littlecornerofjoy. Abia aștept sa văd pozele voastre! Spor!

1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page