top of page

Baietel sau fetita?


Aceasta este, cred eu, cea mai întâlnită întrebare atunci când ești însărcinată. Toată lumea vrea să știe dacă ai un băiețel sau o fetiță sau când afli sexul, în cazul în care nu îl știi.

Poate că aceasta e una dintre întrebările la care abia aștepți și tu răspunsul și speri ca la următoarea ecografie bebele să stea cuminte ca să poată doctorul să îți răspundă la această întrebare.

Știu că sunt o mulțime de articole, sau teste pe care le poți face, sau chiar poate ai citit despre niște "teste"(legende) din astea băbești, gen să ți se pună sare în cap fără ca tu să știi și să vezi unde duci mâna prima data, la nas ( atunci se zice ca ai băiețel) sau la gură (fetiță). Da, pe cât sunt amuzante, pe atât de ridicole ni se par metodele de genul.

Însă, în continuare eu aș vrea să prezint niște simptome din perioada sarcinii, care se spune că prezic sexul copilului. Sincer, nu cred că este o știință exactă și cel mai bine e să aștepți ecografia înainte de a decide numele, dar aș vrea să prezint doar acele criterii(simptome) care s-au potrivit la mine.

1.Numărul de bătăi ale inimii

Se spune că dacă numărul de bătăi pe minut depășește 140, atunci ai fetiță. Dacă nu depășește această cifră, este băiețel. La mine, dacă acesta era singurul criteriu, cu siguranță aș fi ales imediat un nume de fetiță, pentru că inima pare că vrea să sară din piept :)

2. Postura burticii

Aceasta poate fi observată clar mai târziu, dar într-adevăr, de obicei, burtica mai joasă și țuguiată vestește un băiat, iar dacă pare că bebele este mai sus și cam în centrul burticii, se spune că este fetită. Bineînțeles că mai sunt și excepții, dar în general regula asta este una bună. La mine așa a fost.

3. Grețuri și vărsături

Dacă vrei o fetită, pregătește-te de grețuri și vărsături din plin. Pot confirma asta. Dacă nu îți este așa de rău, se poate să ai un băiețel.

4. Starea de spirit

Se spune că dacă ești foarte moody și cu stări de spirit mereu în schimbare vei avea cu siguranță o fetiță. Dacă ești destul de calmă și relaxată e posibil să ai un băiețel.

5. Pe ce parte dormi?

Dacă te simți cel mai bine dormind pe partea stângă este cel mai probabil că ai un băiețel, dacă însă cea mai bună poziție în care te poți relaxa și adormi este pe partea dreaptă, atunci aproape sigur ai o fetiță. Aceasta este chiar testată pe pielea mea, să știți.

6. Starea podoabei capilare

Dacă ai un păr strălucitor, nu cade și e mai puternic ca oricând, probabil că ai un băiețel. Eu din păcate, îl am destul de uscat, cade foarte mult și orice i-aș face pare ciufulit. V-ați prins, am o fetiță <3

7. Pofte

Iubești să mănânci dulciuri, în special ciocolată și înghețată ? Ai o fetiță! Dacă ai poftă de alimente sărate sau acre, cel mai probabil, ai un băiat.

8. Ești stângace sau grațioasă în sarcină?

Pot spune doar atât.. eu sunt totaaal stângace, cam împiedicată, extrem de uitucă (mai ales în privința numelor) și de foarte multe ori gura mea nu spune ceea ce vrea creierul să spună. Ei bine, nu știu cum e să ai băiețel, dar dacă nu ai toate simptomele astea, cred că poți începe să cauți nume masculine.

Pe internet găsești mult mai multe presupuse simptome după care să poți afla sexul copilului. Eu le-am scris aici doar pe cele pe are le-am experimentat eu și care s-au adeverit. Sper să vă fie de folos, chiar dacă doar să ne amuzăm puțin așteptând ecografia de confirmare :)P.s.: Dacă vrei o metodă mai științifică, în funcție de ovulație, găsești aici cum poți calcula și chiar prezice sexul copilului cu metoda Shettles.

 

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page