top of page

Baietel sau fetita?


Aceasta este, cred eu, cea mai întâlnită întrebare atunci când ești însărcinată. Toată lumea vrea să știe dacă ai un băiețel sau o fetiță sau când afli sexul, în cazul în care nu îl știi.

Poate că aceasta e una dintre întrebările la care abia aștepți și tu răspunsul și speri ca la următoarea ecografie bebele să stea cuminte ca să poată doctorul să îți răspundă la această întrebare.

Știu că sunt o mulțime de articole, sau teste pe care le poți face, sau chiar poate ai citit despre niște "teste"(legende) din astea băbești, gen să ți se pună sare în cap fără ca tu să știi și să vezi unde duci mâna prima data, la nas ( atunci se zice ca ai băiețel) sau la gură (fetiță). Da, pe cât sunt amuzante, pe atât de ridicole ni se par metodele de genul.

Însă, în continuare eu aș vrea să prezint niște simptome din perioada sarcinii, care se spune că prezic sexul copilului. Sincer, nu cred că este o știință exactă și cel mai bine e să aștepți ecografia înainte de a decide numele, dar aș vrea să prezint doar acele criterii(simptome) care s-au potrivit la mine.

1.Numărul de bătăi ale inimii

Se spune că dacă numărul de bătăi pe minut depășește 140, atunci ai fetiță. Dacă nu depășește această cifră, este băiețel. La mine, dacă acesta era singurul criteriu, cu siguranță aș fi ales imediat un nume de fetiță, pentru că inima pare că vrea să sară din piept :)

2. Postura burticii

Aceasta poate fi observată clar mai târziu, dar într-adevăr, de obicei, burtica mai joasă și țuguiată vestește un băiat, iar dacă pare că bebele este mai sus și cam în centrul burticii, se spune că este fetită. Bineînțeles că mai sunt și excepții, dar în general regula asta este una bună. La mine așa a fost.

3. Grețuri și vărsături

Dacă vrei o fetită, pregătește-te de grețuri și vărsături din plin. Pot confirma asta. Dacă nu îți este așa de rău, se poate să ai un băiețel.

4. Starea de spirit

Se spune că dacă ești foarte moody și cu stări de spirit mereu în schimbare vei avea cu siguranță o fetiță. Dacă ești destul de calmă și relaxată e posibil să ai un băiețel.