top of page

Plaja Corbu


Pentru că este vară și atâât de cald și pentru că probabil toți ne gândim la mare, la o vacanță la mare, astăzi vreau să vă povestesc puțin despre plaja din satul Corbu, județul Constanța, una dintre alternativele stațiunilor noastre zgomotoase. Sunt aproape două săptămâni de când m-am întors din vacanță de la Corbu, așa că vreau să relatez totul cât încă este proaspăt în mintea mea :)

Plaja este, după cum spuneam efectiv într-un sat, deci nu este în niciun caz stațiune, ceea ce presupune multe avantaje dar și dezavantaje. Avantajele presupun un peisaj sălbatic, nealterat (cel puțin teoretic) de om, de o frumusețe uimitoare. De asemenea te poți bucura de liniște, pentru că nu vei auzi muzică pe o astfel de plajă.

Pentru că este considerată rezervație naturală, nu se poate modifica nimic acolo și asta este chiar grozav, cu excepția drumului. "Strada"(este mai degrabă o cărare - puteți vedea și în poze) este ceva ce eu, personal, mi-aș dori să poată fi îmbunătățit, însă într-adevăr nu cred că ar fi cea mai bună opțiune pentru ecosistemul de acolo.

Deci, ca să structurez puțin, aș vrea să vă prezint avantajele și dezavantajele unei vacanțe pe o plaja sălbatică din România.

Avantajele sunt evidente, zic eu. Liniște, destul de puțină lume, în niciun caz aglomerație sau terase zgomotoase, peisaj sălbatic, extrem de frumos. Mi-a plăcut foarte mult cum se vedea faleza.. în față aveai marea și în spate faleza și cu peisajul acela care te duce cu gândul la o tabără pe plajă, cu foc de tabără și o chitară <3

Dezavantaje, din păcate, găsim destul de multe. Am menționat deja drumul lung și deloc plăcut până la plajă. De asemenea, cel mai mare dezavantaj al unei astfel de locații sunt oamenii care nu o prețuiesc, astfel încât poți vedea în pozele de mai jos un morman de gunoaie chiar la intrarea pe plajă și din păcate se mai găsesc doze sau chiar chiștoace aruncate pe jos. Pentru persoanele mai comode și absența unui administrator al plajei va reprezenta un dezavantaj, adică nu vei găsi nimic amenajat, niciun șezlong, nicio umbrelă, deci trebuie să nu uiți să îți aduci. Un alt dezavantaj, cel puțin pentru mine, sunt algele. Cum eu prefer apa cât mai curată și mai limpede, nu m-a încântat deloc prezența lor. Dar sunt și alte persoane care ar putea considera asta un avantaj, până la urmă, așa e natural la plajă, nu?

Noi am stat la o pensiune, Pensiunea Cristian îi spune, acolo în sat. Prețurile nu sunt foarte mici, la mâncare sunt chiar piperate, mai mult decât în București în Centrul Vechi, sincer. Am fost puțin șocată de acest aspect, dar puteți merge și în Năvodari să mâncați mult mai accesibil. Faceți aproximativ 15 minute până acolo, sunt 10-12 km, însă așteptați-vă la un drum extrem de prost.

Nu am luat aparatul la mine în vacanța aceasta deoarece anul trecut am stricat un obiectiv la plajă..oops. Așa că pozele pe care am reușit să le fac sunt făcute cu telefonul și îmi pare rău pentru calitatea lor, dar sper să vă arate exact ce și cât trebuie.

Mai vreau să precizez ceva. Dacă ești o persoană mai comodă, sau obișnuită cu confortul unei stațiuni amenajate și cu muzică, petreceri pe plajă și mulțimi de oameni, nu îți va plăcea la Corbu. Dacă vrei liniște, natură și un peisaj unic, atunci, cu siguranță, vei iubi această plajă.

P.s. Ai grijă la lucrurile personale, că din păcate suntem tot în România. Nouă ni s-au furat toate cele 4 capace de la roțile (jantele cred) de la mașină.

Ce zici, all in all merită văzută această plajă, nu? :)


 

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page