top of page

Palatul Nymphenburg


Acum ceva timp, in postarea despre München, v-am promis ca o sa va povestesc si despre vizita mea la Palatul Nymphenburg. Imi pare asa rau ca a durat ceva timp pana sa reusesc sa ma hotarasc sa scriu despre, ceea ce mi se pare mie a fi cel mai frumos loc din München.

Palatul Nymphenburg a fost resedinta de vara a regilor Bavariei. Constructia pavilionului central a fost terminata in 1675, iar de-a lungul anilor, castelul a fost transormat si extins din ce in ce mai mult.

Ori de cate ori am ocazia, ma intorc cu drag la Nymphenburg. Dupa cum spuneam este locul meu preferat din München. Gradinile sunt destul de intinse, nu va ganditi totusi la o suprafata comparabila cu Versailles-ul, pentru ca nu e cazul. Ceea ce imi place mult este faptul ca nu sunt atat de artificiale, atat de "ingrijite" ca cele de la Versailles, adica te poti simti destul de liber, ai impresia ca esti undeva intr-o padure pe alocuri si chiar te poti rataci daca nu stii sa citesti bine harta. Imi place sa imi imaginez viata printeselor care locuiau acolo pe timpul verii si se puteau plimba si chiar "pierde" prin gradini.

Este un loc in care parca te simti indemnat sa creezi lucruri frumoase. Mie imi place sa merg acolo uneori si sa scriu. Pe malul lacului, am vazut cateva fete care pictau. Cred ca locul are o magie aparte, care te face putin sa visezi. Aceasta este, dupa parerea mea, calitatea principala a locului. In castel, din pacate, pot fi vizitate doar aproximativ 20 de camere, foarte frumoase, intr-adevar, insa prea putine, dupa parerea mea. In schimb, cel mai mult mi-au placut cele trei "castele" mai mici. Ei le numesc castele, dar sunt doar niste case mai mari, gen vilele din zilele noastre. Insa, sunt de-a dreptul superbe. Aceste trei castele sunt : Badenburg, Pagodenburg si Amalienburg. Preferatul meu este Pagodenburg. A fost decorat in stil chinezesc, la vremea aceea fiind ultimul trend in materie de design interior. Daca stau bine sa ma gandesc, toate trei au ceva influente chinezesti, insa Pagodenburg-ul exceleaza in asta.

Parca imi este foarte greu sa scriu despre lucrurile sau locurile care imi plac foarte mult, desi as avea multe de spus. Cred ca vine din faptul ca mi se par asa frumoase si "sacre" cumva pentru mine, incat nu le pot descrie in cuvinte fara sa am impresia ca am spus mult prea putin.

Asa ca va las cu cateva poze, care sper sa va placa si sa va convinga sa vizitati acest mic coltisor de bucurie :)

P.s. Aveti aici o pictura a palatului de la 1760. Enjoy!

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page