top of page

Fa-ti propria carcasa pentru telefon!


Cred ca majoritatea dintre noi daca ne-am nota de cate ori, intr-o luna, ne-a cazut telefonul pe jos, ne-am procura imediat o carcasa pentru el. Problema e ca trebuie sa si protejeze dar sa si arate bine. Si ce te faci atunci cand iti cade telefonul fix pe fata cu ecranul ? Mie mi-au trebuit doua cazaturi serioase ca sa ma hotarasc.

Prima data telefonul meu s-a rostogolit de-a lungul unei scari rulante si a topait frumos pe fiecare treapta..Oops mini heart attack, cum ar zice unii din noi. Dar dupa ce am vazut ca telefonul doar s-a zgariat putin pe margine, totul a fost ok pana cand s-a intamplat din nou si de data asta a cazut din plin pe asfalt si a avut ceva consecinte destul de serioase dar nu suficiente cat sa fiu nevoita sa il schimb.

Totusi, dupa experienta asta m-am decis ca vreau o carcasa buna pentru el. Dar ce sa ma fac, ca eu am gusturi rafinate (cel putin, asa imi place sa cred) si vreau una cu protectie si pe fata cu ecranul si vreau sa arate si bine si sa fie si rezistenta (eventual din piele sa fie). Ei bine, nimic mai simplu, in magazine gasesc o husa din asta pe la vreo 100 de RON. Dar acum apare alta problema, nu vreau sa dau 100 de RON pe o carcasa de telefon, de care peste 2 luni m-as plictisi cu siguranta. Solutia ? Do it yourself!

Dupa cum vedeti, in prima imagine, am cumparat niste draperii frumoase de la Ikea, dar daca sunteti familiarizati cu magazinul, stiti ca de obicei draperiile lor au 3 metri inaltime, deci trebuia sa le scurtez, sa se potriveasca in camera mea. Ok, acum ca sa scurtez vorbaria, o sa va descriu exact pasii pe care i-am folosit eu pentru confectionarea unei huse de telefon, dar fiecare dintre voi puteti sa ii personalizati/perfectionati.

Pasul 1. Evident, am taiat draperiile.

Pasul 2. Am taiat cate o bucata de material (nu am luat niste masuri exacte) atat din draperie cat si din dosul acesteia. Am incercat sa fie cat de cat egale aceste bucati de material,desi le-am mai ajustat la pasul urmator.

Pasul 3. Am cusut 3 din cele 4 laturi ale celor 2 bucati de material una peste alta.

Pasul 4. Am pus in "saculetul" rezultat, cateva mici portiuni de burete, nu prea multe pentru a evita ca husa sa fie foarte umflata, dar suficiente cat sa protejeze telefonul de o cazatura.

Pasul 5. Am cusut si cea de-a 4-a latura a materialului, apoi l-am pliat si l-am cusut pe dos, dupa cum se poate observa in imaginea cu numarul 5.

Pasul 6. La ultimul pas am intors materialul cu grija pe fata si a rezultat husa mult dorita.

(Optional) Eu i-am mai pus si putina dantela si o bucata de sfoara ca sa o mai accesorizez, dar aici va puteti lasa creativitatea la treaba.

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page