top of page

Lista: Ce iti trebuie pentru un nou-nascut


Deși intenționez ca acest articol să fie unul foarte practic, vreau să îți spun încă din primele rânduri că poți crește un copil și cu mai puțin de atât. Ceea ce îți trebuie neapărat este multă dragoste, răbdare și.. mai ales ajutor! Dacă urmează să devii mămică pentru prima dată, înconjoară-te de oameni, care să îți fie alături, cel puțin în perioada imediat următoare nașterii, apoi pune pe speed dial cel puțin trei mămici, ale căror sfaturi sunt neprețuite în perioada sarcinii, dar mai ales imediat după naștere.

Dar pentru că am promis că aceasta va fi o postare practică, vreau să îți propun o listă cu lucruri necesare atunci când vine un bebe. Eu am cerut câtorva mămici această listă, înainte de a naște. Acum, după ce am mai căpătat puțină experiență, pot să îți spun exact cum poate fi adaptată lista la nevoile tale și ale bebelușului tău ( pentru că surpriză.. copiii și părinții sunt diferiți:) ).


Iată și lista:

Unele dintre linkurile de mai jos sunt linkuri afiliate. 1. Cărucior. Eu am optat pentru un cărucior 3 în 1 de la Graco ( modelul este cel de aici), dar sincer, am folosit landoul doar o săptămână sau două ( asta pentru că, de obicei, las căruciorul în mașină, ca să îmi fie mai ușor, deci automat, am folosit mai mult scoica ). Dar știu și mămici care preferă să folosească mai mult landoul, însă de pe la 3 luni, copiii deja vor să vadă mai mult în jur, deci vor prefera scoica, sau cel puțin, la noi așa a fost :)

2. Pătuț și saltea. Aici există o diversitate de modele și materiale. Eu recomand un pătuț din lemn. Noi îl avem pe acesta de la IKEA.


3. Port bebe. Nu pot explica suficient de mult cât de tare ne-a ajutat pe noi port bebe-ul. Am avut, în primă fază, un wrap tai mic de la Luna ( vezi aici ), apoi l-am schimbat la 6 luni pentru unul cu bretele, care se pune mult mai ușor. La 6 luni deja bebele se zbate, se smucește, nu mai stă așa de ușor până să înfășori tu tot wrap-ul. După 6 luni, l-am folosit pe cel de aici, dar dacă aș lua-o de la capăt, l-aș lua pe cel de aici din start (pe care l-am achiziționat ulterior pentru pitica nr. 2). Face toți banii, sincer! Atenție la alegerea portbebe-ului, este foarte foarte important să fie unul ergonomic, bebele să stea într-o poziție corectă în el, să nu te trezești mai târziu că are probleme la coloană sau displazie de șold. Pentru noi a fost extrem de util wrap-ul, pentru că, în unele zile, a fost singura soluție ca să doarmă Iunia, sau că să ne putem plimba pe afară.


4. Balansoar sau leagăn electric sau ceva în care sa stea bebele ziua pentru că, evident, nu va sta toată ziua în pătuț. Înainte de naștere, am optat pentru balansoarul de