top of page

Top 10 produse inutile pentru bebe


Recunosc. Atunci când eram gravidă mă încadram perfect în categoria "gravide disperate", știi tu ca.. "neveste disperate". Adică, cel putin din al treilea trimestru eram la curent cu toate "gadgeturile" pentru bebeluși. În săptămâna 36 de sarcină aveam absolut totul gata pentru venirea bebelinei, camera cu pătuț, baldachin, tapet colorat, hăinuțe sortate pe mărimi și tip, accesorii de toate felurile, covoraș asortat cu tapet etc etc. Și așa am ajuns să cumpăr o groază de chestii care nu mi-au fost de folos, sau pe care le-am folosit atât de puțin timp, încât nu și-au meritat banii.

Dar hai să vedem lista și mai povestim puțin după.

1. Prosop cu glugă

Am mai menționat inutilitatea acestui produs, după părerea mea și în alte postări. Nu consider aceste prosopele utile deoarece le folosești foarte puțin, sunt mici și subțiri, astfel încât unii copii preferă un prosop normal, care e mai gros și gonește frigul de după băiță. Cred că maxim o lună am folosit noi prosopelele de genul.

2. Termometru de ureche

Pentru că temperatura bebelușilor se măsoară rectal, nu ai nevoie de un termometru de ureche. Posibil să fie util mai târziu, dar până atunci sunt niște bani blocați.

3. Inel de dentiție

Pe scurt, a mea copilă, s-a uitat de două ori la ele( am mai multe) și le-a aruncat. Până în clipa de față i se par total neinteresante.

4. Landou

Cred că maxim două săptămâni l-am folosit, așa puțin când, ieșeam pe afară. Apoi, din comoditate (căruciorul îl țineam în mașină), am folosit scoica. Oricum, de pe la 3 luni, copiii preferă scoica, pentru că atunci încep să mai vadă câte ceva în jur și devine interesant. Sfatul meu este să iei, dacă găsești, un căruț 2în1 (Scoică + Partea Sport), nu 3în1.

5. Protecții laterale pentru pătuț

Știu mulți bebeluși la care au fost foarte utile, însă la noi nu. Depinde de copil. La început, Iunia era mititică, nu se mișca prea mult în pătuț și am preferat să le dau jos pentru că trebuia să mă vadă în cameră ca să adoarmă în pătuț. Apoi, când a început să se rostogolească le ridica cu piciorușul ca să mă vadă :). Iar acum, când e deja mare, le desface singurică și le turtește. Mai mult încurcă. Dar, din nou, depinde mult de copil.

6. Cremă pentru funduleț