top of page

Top 10 produse inutile pentru bebe


Recunosc. Atunci când eram gravidă mă încadram perfect în categoria "gravide disperate", știi tu ca.. "neveste disperate". Adică, cel putin din al treilea trimestru eram la curent cu toate "gadgeturile" pentru bebeluși. În săptămâna 36 de sarcină aveam absolut totul gata pentru venirea bebelinei, camera cu pătuț, baldachin, tapet colorat, hăinuțe sortate pe mărimi și tip, accesorii de toate felurile, covoraș asortat cu tapet etc etc. Și așa am ajuns să cumpăr o groază de chestii care nu mi-au fost de folos, sau pe care le-am folosit atât de puțin timp, încât nu și-au meritat banii.

Dar hai să vedem lista și mai povestim puțin după.

1. Prosop cu glugă

Am mai menționat inutilitatea acestui produs, după părerea mea și în alte postări. Nu consider aceste prosopele utile deoarece le folosești foarte puțin, sunt mici și subțiri, astfel încât unii copii preferă un prosop normal, care e mai gros și gonește frigul de după băiță. Cred că maxim o lună am folosit noi prosopelele de genul.

2. Termometru de ureche

Pentru că temperatura bebelușilor se măsoară rectal, nu ai nevoie de un termometru de ureche. Posibil să fie util mai târziu, dar până atunci sunt niște bani blocați.

3. Inel de dentiție

Pe scurt, a mea copilă, s-a uitat de două ori la ele( am mai multe) și le-a aruncat. Până în clipa de față i se par total neinteresante.

4. Landou

Cred că maxim două săptămâni l-am folosit, așa puțin când, ieșeam pe afară. Apoi, din comoditate (căruciorul îl țineam în mașină), am folosit scoica. Oricum, de pe la 3 luni, copiii preferă scoica, pentru că atunci încep să mai vadă câte ceva în jur și devine interesant. Sfatul meu este să iei, dacă găsești, un căruț 2în1 (Scoică + Partea Sport), nu 3în1.

5. Protecții laterale pentru pătuț

Știu mulți bebeluși la care au fost foarte utile, însă la noi nu. Depinde de copil. La început, Iunia era mititică, nu se mișca prea mult în pătuț și am preferat să le dau jos pentru că trebuia să mă vadă în cameră ca să adoarmă în pătuț. Apoi, când a început să se rostogolească le ridica cu piciorușul ca să mă vadă :). Iar acum, când e deja mare, le desface singurică și le turtește. Mai mult încurcă. Dar, din nou, depinde mult de copil.

6. Cremă pentru funduleț

Am încercat vreo 3 tipuri de creme, plus ulei de cocos. Nimic nu a funcționat, până am decis să nu îi mai dau cu nimic și să o mai las în fundulețul gol ori de câte ori pot, în fiecare zi. Problem solved fără niciun ban suplimentar cheltuit :)

7. Pălăriuță de soare

Am avut vreo câteva, diferite modele. Pălăriuțe rotunde, care se leagă sub bărbie, care nu se leagă, șepcuțe, bandane, nimic nu stă pe căpuțul ei. Le ia și le aruncă. Dacă ai găsit o soluție la problema aceasta, te rog spune-mi și mie. Încă fugim de soare din cauza asta.

8. Cădiță

Am primit un suport pentru băiță foooarte util, care se pune direct în cadă. Ne-a fost util mult mult timp. Acum deja stă numai în picioare. Noi zicem că face duș :p

9. Bavețici

Pentru că am ales autodiversificarea (blw) ca și metodă de diversificare, avem parte de muultă murdărie. La început am încercat cu bavețele din acelea cu totul, ca o bluzică, dar nu făceam față la a le curăța. Apoi am încercat și cu cele clasice. Evident, și le dădea jos și le arunca. Cea mai bună decizie a fost să o punem la masă doar în pampers, apoi evident, la băiță după ce termină :)

10. Centru de activități (play mat)

L-am folosit foarte puțin din cauză că este conceput astfel încât bebelușul să stea pe spate, iar eu voiam să o pun mai mult pe burtică, pentru a-și dezvolta mușchii.

Vreau să menționez că această listă este extrem de subiectivă. Ceea ce ai citit, este doar părerea mea și modul în care mi-au folosit mie sau nu, anumite produse pentru bebeluși. Ceea ce sper prin această postare, este să te ajut să nu cumperi lucruri pentru bebeluș înainte de a vedea dacă ai sau nu nevoie de ele. Cel mai indicat este să cumperi lucruri doar atunci când ai nevoie de ele. Chiar dacă o mămică, prietenă bună cu tine, îți spune că pentru ea a fost super util un produs, posibil ca pentru tine să nu fie așa de util. Depinde mult de stilul tău și al bebelușului tău.

Sfatul meu este: NU face ca mine :) Nu fugi să arunci banii pe ceva, înainte de a avea nevoie de el. S-ar putea să nu ai nevoie niciodată.

3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page