top of page

Chifteluțe zucchini cu brânză


Zucchini este dovlecelul acela cu coaja verde mai închis și puțin mai groasă decât dovleceii noștri obișnuiți. Este o sursă foarte bună de vitamine. Conține vitamina A, C si K. De asemenea, este alimentul perfect în primul trimestru de sarcină, deoarece conține foalați, care sunt esențiali în formarea tubului neural al copilului.

Așa că, astăzi propun o rețetă delicioasă de chifteluțe zucchini. Dacă nu îți plac legumele sau ai un copil căruia nu îi plac legumele, stai liniștit, aceste chifteluțe au gust de Hamburger, conform soțului meu😁 Chiar chiar sunt foarte gustoase și nici nu te-ai gândi cât sunt de sănătoase.

Ingrediente:

1. 2 zucchini

2. 5 ouă

3. o jumătate de cană de pesmet

4. o lunguriță rasă de sare

5. o linguriță de usturoi granulat

6. piper după gust

7. două căni de brânză cheddar dată pe răzătoare (aproximativ 500g)

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade celsius.

2. Pregătește tava cu hârtie de copt.

3. Dă pe răzătoare cei doi zucchini (cu tot cu coajă), apoi scurge-i cu mâna sau într-un prosop curat, până rămân aproape uscați.

4. Într-un bol mare, adaugă zucchini-ul ras, pesmetul, usturoiul granulat, sarea și piperul, apoi rade brânza cheddar și adaugă cele 5 ouă. Amestecă bine, până se mai omogenizează compoziția.

5. Apoi cu ajutrul unei linguri, sau a unei cupe de înghețată sau de prăjituri formează chifteluțele, Le poți forma și cu mâna ca pe niște chiftele obișnuite. Pune-le în tavă.

6. Bagă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, în funcție de preferințele tale la gradul de coacere.

7. Le poți servi cu un sos lângă (preferabil de roșii).

8. Poftă bună!

Mai jos, poți vedea galeria cu pașii ilustrați în poze. Ce spui despre rețeta mea de chifteluțe zucchini? O vei încerca? Tu ce rețete preferate ai în care folosești zucchini? Te aștept cu rețetele, întrebările sau completările tale, mai jos, în comentarii!

5 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page