top of page

În ce m-am transformat de când am copil


Îmi aduc aminte că, înainte de naștere, m-a întrebat o prietenă dacă am cumpărat detergent special pentru bebeluși. “Detergent special pentru bebeluși, what on earth?” m-am gândit eu.. dar am răspuns: “Nu, că nu vreau să o învăț prea sensibilă”.  Mă gandeam că ce atâta cocoloșit? Noi cum am crescut? Eu știu sigur că nu aveam hăinuțele spălate cu detergent de bebeluși și uite că am supraviețuit. 

Ei bine, cu totul alta a fost situația după ce am născut. Mă pregătisem cu cremă pentru funduleț și cu loțiune pentru baie. Ce să vezi.. bubițe peste bubițe și iritații peste iritații. Evident, am schimbat detergentul. Nu s-a schimbat nimic. Am renunțat la balsamul de rufe, pe care l-am înlocuit definitiv cu oțet. Atunci chiar a avut o perioadă ceva mai bună, dar bubițele nu au dispărut de tot. 

Următorul pas a fost renunțarea la șervețelele umede pentru funduleț și adoptarea spălatului cu apă și săpun. Și recomand! Este primul lucru pe care l-as recomanda oricărei proaspete mămici! De atunci șervețelele umede au fost doar pentru călătorii sau cazuri extraordinare. 

Apoi am schimbat scutecele cu unele fără “Aloe Vera” și fără parfum și am încercat să îi las fundulețul la aer măcar câteva minute pe zi. 

De aici încolo chiar s-au văzut îmbunătățiri. Crema pentru funduleț a fost o provocare mare, pentru că am încercat destul de multe, total fără succes. Apoi am zis că trebuie să trec neapărat pe eco bio șamd. Am luat ulei de cocos. Era mai rău. Până la urmă am încetat a mai folosi orice fel de cremă pe pielea copilului meu extra sensibil. Nu voiam să o obișnuiesc sensibilă, huh? 

După toate experiențele acestea, m-am transformat în momzilla și am fost paranoia legată de produsele de îngrijire pentru bebeluși. Efectiv am încetat să le mai folosesc. Ici și colo puțin ulei de cocos, dar în niciun caz la funduleț. Asta până când.. ne-am mutat. Și ne-am mutat într-o zonă unde apa este cea mai dură din țară, sau așa cred eu, pentru că depășește orice test din acela de duritate. Și am început din nou să avem probleme cu pielea, nu doar Iunia, dar și eu. Apa este atât de dură încât îți usucă teribil pielea, care devine pe alocuri solzoasă. E crunt. Așa că am fost nevoită să încep din nou căutările după produse cosmetice. Avantajul este că Iunia deja este toddler, a trecut de bebelușie și altfel se comportă pielea ei. 

De curând, am descoperit produsele Sanosan . Avem deja aproape două săptămâni de când le folosim ( zic “folosim” pentru că m-am mai dat și eu cu loțiunea hidratantă, uneori:) ) și în mod uimitor, sau nu, nicio bubiță nu și-a făcut apariția pe pielea sensibilă a Iuniei. 

Ok, trebuie să recunosc că am fost chiar paranoia și mega sceptică. Primul lucru pe care l-am făcut atunci când au sosit cosmeticele, a fost să iau fiecare etichetă în parte și să studiez ingredientele. 

Nu au parabeni, știi tu, substanțele acelea conservante din cosmetice, care împiedică bacteriile și ciupercile să se instaleze în creme, dar care sunt nocive pentru organism și unii chiar afirmă că pot cauza cancer. Apoi nu au parafină, care cumva astupă porii și irită pielea (asta știu de la o profesoară de la Facultatea de Farmacie). De asemenea nu au siliconi, care sunt si ei bănuiți de a cauza cancer si alergii sau chiar probleme respiratorii. Un alt ingredient de care mă uit pe etichetă mereu este parfumul. Produsele au un “parfum de bebeluși” după cum s-a exprimat al meu soț, dar care pentru noi, a fost subtil și non-iritant. 

Trebuie să recunosc că au fost o surpriză tare plăcută cosmeticele Sanosan. Sceptica din mine a avut nevoie de ceva timp să accepte asta. Cel mai tare mi-a plăcut spuma aceea de baie. Sincer, nu am folosit-o la baie, ci să o spăl după fiecare caca. Dar așaaa comodă și plăcută este textura și mi se pare că imediat termin să spăl fundulețul plin de caca. Are mare mare potențial să devină produsul meu favorit de bebei:)

Cam acestea au fost etapele pe care le-am parcurs eu ca să devin cine sunt acum. De la o persoană care zicea “las’ că merge și așa” , la o cu totul altă persoană care, după cum spune soțul meu: “naturalul este triggerul tău, absolut totul trebuie să fie natural la tine”.

Ei bine, cam pe aici sunt eu. Tu cum te-ai schimbat de când ai devenit mămică? 

P.s.: Iată cosmeticele:

1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page