top of page

Cum să ajungi mai repede la medic


Am sunat ieri la Medicover să îmi fac o programare la doctor (în ultima vreme tot pe la ei îmi fac veacul, poate o să povestesc cândva și despre asta). Sun la numărul de telefon al call center-ului. Răspunde robotul: “Apăsați tasta 1 pentru limba română bla bla etc”. Apoi am stat 9 minute (pe ceas!) cu robotul în telefon, care îmi spunea să nu închid pentru a-mi păstra “prioritatea la preluarea apelului”. Îți dai seama că în 9 minute am și învățat expresia pe de rost. Poate cineva ar zice că 9 minute nu e așa mult, dar când ai un bebe care vrea să îți smulgă telefonul din mână ca să “vorbească” și el la telefon.. ei bine, 9 minute devin o groooază de timp!

Evident acest articol este despre cum să ajungi mai repede la medic, atunci când îți dorești asta :)

De curând, am descoperit că există o metodă mai simplă pentru a mă programa la medic. Este vorba despre Docbook.ro

Poți intra pe site și să cauți direct acolo specializarea la care dorești o programare, dar există și aplicații pentru telefon și pe Android și pe IOS. Pe cuvânt, că tare mult mi-a plăcut această aplicație.

Nu doar că faci programarea din două click-uri (suuper rapid), dar nici nu mai stau 9 minute cu robotul în telefon. Mie nu îmi place să vorbesc la telefon. Fiind introvertă, prefer, de departe, să comunic în scris.

La taxi fac comandă pe aplicație mereu și mereu, la pizza tot pe aplicatie și acum și la doctor abia aștept să fac tot pe aplicatie!

Și nu numai asta! Dar dacă, de exemplu, am copilul bolnav, decât să merg la urgențe unde aștepți cu orele (chiar și la privat!), nu mai bine caut repede în aplicatie că poate găsesc un medic disponibil chiar azi?

Apoi, mai este un super avantaj. Tot căutând acolo printre specializări și medici am dat și de Dr Romila, cel care mi-a urmărit sarcina cu Iunia și cu care am și născut. El este un medic tare solicitat și la care cu greu prinzi programare. Eu știam că îl pot găsi doar la clinicile Medicover și Sanador, când surpriză, îl găsesc pe aplicație și la o altă clinică, unde puteam obține programare în două zile! Două zile! Wow! Deci mai există soluții să găsești rapid programarea dorită :)

De asemenea, dacă vrei să mergi să faci investigații și vrei să mergi cu trimitere decontată de CNAS poți selecta în aplicatie și îți va afișa toți medicii, de pe o anumită specializare, la care poți merge cu bilet de trimitere, adică gratuit. Mie acesta mi se pare un mare plus, pentru că la privat nu știi ce medic are sau nu are contract cu CNAS și este și o metodă mai simplă să mergi la privat la un doctor bun, fără să plătești nimic și fără să suni să intrebi la cine se poate la cine nu, dacă au sau nu au plafon. Pur și simplu cauți în aplicație ce anume te interesează și afli în 2 secunde unde poți merge cu trimiterea de la medicul de familie.

Cum procedezi?

Intri în aplicatie sau pe site și cauți specializarea dorită, în orașul tău. Poți căuta doar pentru București, Alexandria, Bacău, Cluj, Deva, Focșani, Galați, Pitești, Ploiești, Roșiori de Vede, Suceava, Târgoviște. Apoi selectezi data când ai do