top of page

Gentuța de spital la privat


Când mă apropiam (sau credeam eu că mă apropii) de termenul de naștere, am început să mă interesez despre gentuța de spital. Știam că fiecare gravidă își pregătește frumos un rucsac sau o gentuța cu pamperși, cu absorbante pentru sâni, cu șervețele umede, cu cremă pentru funduleț și alte cele necesare pentru naștere și îngrijirea nou născutului. Chiar am căutat entuziasmată pe internet să văd ce conține o astfel de gentuță a gravidei. Nu mică mi-a fost uimirea când am dat de niște liste gigantice. Se pare că ai nevoie de o groooază de lucruri ca să naști. Pe cuvânt că erau chiar kilometrice listele găsite de mine atunci. Dar am zis că asta este. Trebuie să fiu pregătită și să am tot ce este necesar. Cred că aveam vreo 34 de săptămâni de sarcină atunci. L-am luat pe soț în Bebe Tei, să găsim lista imensă de produse pentru gentuța mea de spital.

Evident, am luat o grooază de chestii, care apoi s-au dovedit inutile, dar am luat și lucruri faine și care ne-au ajutat mult, mai târziu.


În câteva zile, mi-am amintit eu că aveam o prietenă care născuse cu câteva luni înainte la o clinică privată. Și m-am gândit să o sun să o întreb ce anume trebuie să conțină geanta de naștere la privat. Nu reușisem să găsesc decât articole care priveau nașterea la stat. Chiar mi se părea prea de tot. Chiar așa, niciun articol despre privat? Nici măcar unul?

Eu am născut la Medicover (vezi aici povestea nașterii mele) așa că voiam să fiu sigură că merg pregătită și că voi avea tot ce am nevoie. Nu voiam să îmi scape nimic. Deci o sun pe prietena mea, povestim și o întreb ce anume trebuie să iau cu mine că am văzut pe net liste gigantice și voiam să îmi spună specific ce să conțină gentuța mea. Răspunsul ei a fost “Nimic”. Am fost bulversată. “Cum adică nimic? Nu trebuie să iau nimic cu mine?”. Atunci ea mi-a povestit că tot ce trebuia să am cu mine era buletinul (pentru internare) și eventual hainele lui bebe de ieșire din spital, dar acestea nu erau musai de avut, pentru că le putea aduce soțul mai târziu. Mi-a explicat că toate produsele pentru bebe și mamă sunt asigurate. Scutece, șervețele umede, cremă pentru funduleț, absorbante și lenjerie pentru lăuză, totul era asigurat. Am fost dezamăgită. Eu începusem deja să mă gândesc ce gentuță frumoasă să iau și ce să pregătesc în ea, pentru bebe.

Tot am pregătit eu ceva. Un rucsac frumos în care mi-am pus un rând de haine pentru după naștere (în speranța că după ce nasc aș fi fost subit muult mai slabă), hăinuțele pentru bebe și vreo două sticle de Gatorade (soluție cu electroliți), pe care chiar o recomand pentru naștere. Te menține hidratată și cu energie, de care ai maare nevoie. M-am luptat puțin cu asistentele pentru Gatorade. Îmi tot ziceau că nu sunt bune, că să nu mai beau așa ceva. Ele probabil credeau că sunt energizante. Apoi conștiincioase, l-au întrebat pe doctor dacă am voie cu el și s-au liniștit după ce el a dat ok-ul:)

Bineînțeles că mi-am făcut gentuța de spital de la 36 de săptămâni și am mai avut de așteptat încă 5 săptămâni și 3 zile lungi, ca să o folosesc. O pusesem lângă ușă și mă uitam mereu la ea gândindu-mă că sunt super pregătită să vină bebe și că nu trebuie să irosesc nicio secundă să îmi fac bajagul, atunci când va începe travaliul. Când începea travaliul trebuia să îmi fac un duș, să mă îmbrac repede și să iau gentuța să fug, ca nu cumva să nasc în mașină. Acum îmi vine să râd când mă gândesc ce naivă am fost. Deh.. ca la prima naștere, nu?:)

Nu încerc să le fac reclamă celor de la privat. Au și ei minusurile lor, cum ar fi căruța de bani pe care le-o lași atunci când ieși din spital și alte câteva. Dar pe mine tare m-ar fi ajutat un astfel de articol, la timpul potrivit și sper să le fie de folos graviduțelor care se pregătesc să nască la o clinică privată.

Tu ce ai avut în gentuța ta de spital? Sau ce ți-ai fi dorit să fi pus în ea, care să te ajute la naștere?


 

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page