top of page

Quiche cu curcan

A mea pitică a declarat război cărnii. Nu vrea să o vadă la culoare. Zici că o arde limba, dacă atinge carne. Și mi-e tare tare ciudă pentru că avem cărniță super bună de curcan, bio, de țară și ea nu vrea să o vadă la culoare.    

Așa e, se prepară greu carnea de țară, dar refuz să îi dau unui copil carne din comerț, atunci când am alternativă. Așa că.. am căutat și răs-căutat soluții. Și una dintre ele a fost să pun carnea la cuptor și să o ascund într-o plăcintă delicioasă, numită quiche:)

Zis și făcut! Așa că astăzi vreau să împărtășesc această rețetă de quiche cu curcan și ingrediente din ce mai am prin frigider, de obicei. Hai să vedem! Ingrediente: - [ ] Aluat pentru quiche - găsești rețeta aici - [ ] 300g carne de curcan (piept sau pulpă) - [ ] 200g telemea de vacă - [ ] 300g legume congelate (morcovi, conopidă, broccoli) - [ ] 2 fire de ceapă verde - [ ] 2 ouă - [ ] 200g smântână - [ ] Sare - [ ] Piper Mod de preparare: 1. Întinde de aluatul în tavă apoi înțeapă-l cu furculița în diverse locuri (vezi prima poză), pentru a evita umflarea sa. 2. Pune carnea în robot sau mașina de tocat carne și mărunțește-o. 3. Pune carnea într-un strat care să acopere partea de jos a aluatului. 4. Adaugă un strat de brânză (o poți pune pe toată sau mai poți păstra o parte pentru a o pune deasupra). Eu de obicei o pun pe toată pe al doilea strat. 5. Adaugă legumele, însă e bine să fie scurse foarte bine, altfel vor lăsa apă în quiche. 6. Taie ceapa verde și pune-o peste restul compoziției. 7. Bate cele două ouă, într-un castron, împreună cu smântâna, sarea și piperul. 8. Pune-le în tavă, peste celelalte ingrediente, astfel încât să le acopere de tot. 9. Pune tava la cuptor pentru o oră (însă ai grijă să setezi caldura astfel încât să vină doar de jos. Prima dată când am făcut eu rețeta, am setat cuptorul să dea căldură și de sus și de jos, iar asta a pârjolit oul de deasupra, deci a căpătat un aspect nu ore aplăcut. Din fericire, la gust a fost super bun😋 O altă variantă este să iei legume proaspete din grădină pe care le poți căli împreună cu ceapa verde și carnea și astfel că poți lasa quiche-ul la cuptor mult mai puțin. Eu prefer însă varianta cea mai comodă, adică le adaug pe toate în tavă și le las o oră la cuptor, timp în care mai fac și altceva:) După ce s-a răcit și l-ai pus la frigider, va arăta exact ca un tort, cu straturi. Crede-mă chiar poate fi confundat cu un tort de membrii familiei. Tocmai de aceea eu prefer să îl fac așa și nu să amestec oul cu toată compoziția. Pentru că, să fim sinceri, mâncarea mai ține și de aspect, nu? Deci, ce spui? Te tentează rețeta mea? O poți face cu orice ai prin casă. Eu mă gândesc să mai fac unul cu rucola și măsline în stil italian.. yumm🧡 Tu la ce combinație de ingrediente te gândești? P.s.: Dacă urmărești blogul de ceva timp, știi că iubesc să văd poze cu preparatele de pe blog încercate de tine. Deci hai cu pozeleee🧡 P.s.2: Iată pașii ilustrați în poze:

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page