top of page

Camera bebelușului


Acum două zile mă întreabă o prietenă bună: ”Când e gata articolul meu?”. I-am promis că va fi gata azi.

Este o graviduță care caută idei pentru amenajarea camerei bebelușului ei și care m-a rugat să scriu un articol despre acest subiect. Și pentru că nu mai știam exact ce și cum am făcut pentru camera Iuniei, i-am promis că voi căuta pozele, că îmi voi aminti tot ce am cumpărat și de unde și că voi scrie un articol prin care să inspir toate viitoarele mămici. Hai să vedem dacă reusesc:)

Bineînțeles că am fost o disperată care a avut absolut totul gata de la 36 de săptămâni, camera aranjată cu toate cele necesare, împodobită cu tapet, cu baldachin și decorațiuni. Am mai așteptat încă aproape 6 săptămâni până a venit Iunia să o vadă și nu mai spun câât de greu mi-a fost să aștept.

Cum am început amenajarea?

Păi în primul rând, am scos toate lucrurile din cameră și am lăsat-o goală (devenise cameră de depozitare înainte să avem copil, sunt sigură că mai mulți dintre voi cunoașteți ideea asta de cameră pentru depozitare :))) ).

Apoi, pentru inspirație, m-am uitat pe Pinterest. Am luat la rând toate ideile de ”nursery” găsite acolo, unele mai speciale ca altele. Eram foarte entuziasmată și mă gândeam că o să îi fac o super cameră de bebe. Până când.. m-am uitat la ceea ce găsesc în România, ca și mobilier și accesorii. Am luat toate site-urile la rând pentru că nu prea puteam să colind prin magazine cu ditamai burta (aveam aproximativ 7 luni de sarcină când m-am apucat de cameră). Mi-am dat seama că trebuie să mă orientez la ceea ce găsesc la noi în țară.

Am început cu tapetul. Am căutat pe toate site-urile știute și mai puțin cunoscute. Tot scrollam printre modele de toate tipurile, dar în general destul de kitschoase, când am dat peste unul care mi-a plăcut. Din nefericire, nu mai era în stoc. Era de fapt, o combinație între două tipuri de tapet, ambele marca ”Esprit”. Atunci m-am gândit să caut direct sursa. Am căutat site-ul celor de la esprit, în speranța că livrează și internațional. Și într-adevăr, livrează. Plătești ceva pe transport, dar îți vine tapetul direct la ușă. Au super produse pentru camera copilului, unele la prețuri accesibile, altele.. în afara bugetului meu, ca să fiu sinceră. Dar toate.. extrem de faine și cu mult bun gust.

Apoi îmi mai doream ori un dulăpior, ori o comodă, pentru hăinuțele Iuniei. Am decis că m-ar ajuta mai mult o comodă, cel puțin în primii ani de viață. Mă ajuta mult faptul că puteam sorta hăinuțele pe sertare. Astfel că, până în ziua de azi, am sertare pentru fiecare categorie: un sertar pentru body-uri, unul pentru pantaloni, unul pentru rochițe, unul pentru lenjeriile de pat, unul pentru hanorace etc. E varianta ideală pentru cineva super comod și care e, de obicei, pe fugă. Acum, din inerție, deschid repede sertarele și aleg ceva de îmbrăcat. Nu știu din ce motiv anume, eu nu am rezonat cu a avea toate hăinuțele pe umerașe și să stau să caut prin ele înainte de fiecare plecare..

Astfel că, am găsit la Ikea o comodă super faină, cu un preț redus la jumătate, la secțiunea ”așa cum sunt” și am achiziționat-o imediat. Nu am vrut să fie albă, deoarece știam că într-un final ar ajunge tot neagră după ce mai crește Iunia :))) Așa că a fost ideală culoarea maro închis a ei.

Apoi m-am gândit că trebuie să aleg între un scaun din acela care se leagănă sau o canapea, pentru orele lungi de alăptare din noapte. Într-un final am optat pentru o canapea mititică, care m-a ajutat într-adevăr în muuulte nopți de alăptare.

Următorul lucru la care m-am gândit a fost o măsuță sau salteluță de schimbat. Pentru că am luat o comodă și nu un dulăpior, am mers pe salteluța de schimbat a celor de la Ikea, pe care am pus-o pe comodă. Am folosit-o maixm 3 luni la început, ce-i drept, apoi o schimbam absolut oriunde în casă, pe o aleză.