top of page

Hai să grăbim Crăciunul


Saptămâna trecută i-am comandat Iuniei o carte din fetru cu activități pentru Crăciun. Știu că suntem în Octombrie, de fapt atunci eram chiar în septembrie, dar știu și că astfel de cărți nu se fac ușor, fiind lucrate manual și că atunci aproape de Crăciun nu va mai fi loc pe lista de comenzi. Așa că am făcut ceea ce nu am mai făcut la niciun Crăciun până acum și m-am mobilizat din timp. 

La primul ei Crăciun, Iunia avea doar 4 luni. Nici nu ne-am stresat cu cadoul. Știam că dacă va primi ceva, va fi mai mult pentru noi, nu pentru ea. Am mers în Bebe Tei și i-am luat un inel de dentiție simpatic, de care nici nu s-a atins vreodată :)) În cel de-al doilea an, ne-am tot stors creierii ce să îi luăm și noi cadou de Crăciun și până la urmă nu ne-a convins nimic, așa că, dacă îmi amintesc bine, i-am luat doar niște hăinuțe. Ea nici nu a sesizat, evident, că nu a primit o jucărie de Crăciun. Dar anul acesta, după cum am povestit, vreau să mă mobilizez din timp. Și tocmai pentru ocazii ca acestea am creat seria cu idei de Cadouri pentru pitici. Pentru atunci când îți storci creierii de Moș Nicolae, Crăciun sau aniversarea zilei de naștere să găsești un cadou deosebit pentru piticul tău, ei bine, pentru atunci am creat această serie de articole.

Astăzi vreau să îți propun o jucărie handmade mai deosebită creată de Bella Isa -Păpușa cu tutu. Este vorba de un set de figurine din bumbac, brodate, cu umplutură hipoalergenică, ce vin însoțite de un set de carioci pentru textile. Ideea acestor jucării este că pot fi colorate iar și iar. 

Dacă mă urmărești pe Instagram sigur ai văzut figurinele noastre și cum coloram la ele pe story-ul de acolo. Dacă nu mă urmărești, hai pe @littlecornerofjoy și dă-mi follow. Așa cum spuneam, am avut zile întregi una după alta în care am colorat figurinele. Adică eu coloram frumos și ea le mâzgălea. Dar se distra extrem de bine. Atunci când pui comanda, ai posibilitatea să alegi din 23 de figurine. Noi am ales balerina și prințul. Balerina am colorat-o în fel și chip. A fost ba blondă, ba brunetă, ba prințesa Sofia, ba o prințesă rebelă. Orice aveam chef. După ce terminam de colorat, le puneam puțin în chiuvetă cu apă și după ce se ducea toată culoarea, le lăsam la soare să se usuce cât dormea pitica. Pur și simplu nu mai avea răbdare să se usuce, ea le-ar fi luat și ude să le deseneze. Trebuie să menționez însă, că pot fi spălate fără grijă și la mașina de spălat rufe. Eu nu am apucat să le pun în mașină că nu se uscau la timp și pitica nu avea atâta răbdare. Cusăturile sunt foooarte bine efectuate, după cum cu siguranță se poate observa în poze, deci au o durată lungă de viață.

Singurul dezavantaj, pentru noi, a fost faptul că pe lângă fugurine, a fost colorată și canapeaua. Fiind carioci pentru textile, s-a curățat imediat, fără urme, însă tot a fost puțin efort. Asta am pățit-o prima dată când le-am folosit, de nerăbdare, și a ei și a mea. Apoi am avut grijă să mergem la măsuță ca să le putem colora. Sunt fooarte distractive chiar și pentru adulți (și eu nu sunt un adult pasionat de colorat, dar chiar m-au fascinat).

Eu cred că reprezintă un cadou minunat pentru Crăciun, mai ales