top of page

Plăcintă cu ciuperci


După cum am promis aseară pe pagina de Facebook a blogului, am decis să postez două rețete de plăcinte super gustoase, una sărată, cu ciuperci și una dulce, cu fructe de pădure. Astăzi voi posta cea mai cerută rețetă dintre cele două, adică cea de ciuperci, iar mâine dimineață, îți vei savura cafeaua, citind rețeta mea de plăcintă, cu fructe de pădure. Sună bine, nu?:)

Ca să le pot face pe ambele (plus un quiche de curcan, vezi rețeta aici), am cumpărat aluatul. Dacă totuși vrei să îl faci tu, poți folosi rețeta mea de aluat pentru quiche de aici, la care se adaugă un gălbenuș de ou. Așadar să vedem ce ingrediente ne sunt necesare pentru plăcinta cu ciuperci: - 2 foi de aluat foietaj (nu foi de plăcintă ci aluat pentru foietaj! din păcate am făcut greșeala aceasta și nu iese bine) - 500g ciuperci (eu am folosit ciuperci brune) - 2 cepe medii - 2 grăunți de usturoi - Un ou - Sare

-(opțional) câteva felii de cașcaval


 

Mod de preparare: 1. Se pune aluatul la dezghețat. 2. Între timp, ciupercile se spală bine, apoi trei sferturi din întreaga cantitate este pusă în robotul de bucătărie (sau pot fi mărunțite foarte fin, cu un cuțit). 3. În robot se adaugă cele două cepe, curățate și tăiate în 4 și cei doi grăunți de usturoi. 4. După ce am trecut toată compoziția prin robot, punem tigaia la încins cu puțin unt. 5. Adăugăm în tigaie compoziția mărunțită în robot. 6. În timp ce compoziția este pe foc, tăiem restul de ciuperci (acel un sfert rămas), îl punem în tigaie și adăugăm sare după gust. 7. Se lasă la foc mediu până când, atât ceapa cât și ciupercile sunt călite și omogenizate. 8. Se întinde aluatul într-o tavă, unsă cu unt, în prealabil, sau căreia i s-a adăugat hârtie de copt. 9. Se ia compoziția de pe foc și de adaugă, jumătate din ea, în prima foaie de aluat, după care se împăturește ca o ruladă. La fel se procedează și cu cea de-a doua foaie. Opțional, se poate adăuga și niște cașcaval mărunțit ca să închege toată compoziția.



10. Se bate un ou, într-un castronel și se unge pe deasupra plăcinta.


11. Plăcinta este introdusă în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade, pentru 15 minute.


12. Se scoate plăcinta cu grijă din cuptor și se servește cu mare poftă:)

 

Este una dintre plăcintele mele preferate (eu iubesc plăcintele sărate) și oricine a gustat din ea, nu s-a săturat doar cu o bucată.

Tu ce spui? Cum ți se pare rețeta mea pentru plăcinta cu ciuperci? O vei încerca?


P.s.: Această rețetă este de fapt pentru două plăcinte. Dacă dorești să faci doar una, folosind o singură foaie de aluat, înjumătățește cantitățile de ingrediente.

P.s.2: Iată și pașii ilustrați prin poze:

 

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page