top of page

Plăcintă cu fructe de pădure


Am revenit cu rețeta mea de plăcintă dulce. Pentru că nu sunt un mare fan al faimoasei plăcinte cu mere, îmi place să o înlocuiesc cu ceva dulce-acrișor, cum este cea cu fructe de pădure.

De data aceasta, eu am cumpărat aluatul, după cum am menționat și în rețeta cu ciuperci (vezi aici), dar dacă vrei să îl prepari chiar tu, poți folosi rețeta mea de aluat pentru quiche (vezi aici), la care se mai adaugă un gălbenuș de ou. Hai să vedem ingredientele necesare pentru o plăcintă dulce cu fructe de pădure: - o foaie de aluat - 400g fructe de pădure (eu am folosit congelate) - 5-6 linguri de zahăr(în funcție de cât de dulce o vrei sau nu) - 1 lingură de făină - Un ou Mod de preparare: 1. Se pune o tigaie pe foc și se adaugă jumătate din cantitatea de fructe, împreună cu zahărul și făina. 2. Se amestecă bine, până toată compoziția devine gelatinoasă. 3. Se ia tigaia de pe foc și de adaugă și cealaltă jumătate de fructe de pădure, amestecând până la omogenizare. 4. Se pregătește tava cu foaia de copt sau ună bine cu unt și se Adaugă aluatul în ea. 5. Pe o jumătate a foii de aluat, se adaugă compoziția de fructe. 6. Pe deasupra, se împăturește cea de-a doua jumătate de aluat. 7. Se bate un ou și de unge plăcinta pe deasupra. 8. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute. 9. Se scoate tava și se lasă la răcit, savurând apoi cu mare o poftă plăcinta dulce-acrișoară de fructe de pădure:) Aceasta este rețeta mea de plăcintă cu fructe de pădure și la ora actuală, unul din deserturile mele favorite. Ce-i drept, abia aștept să vină vara, să o pot mânca cu înghețată.. mm yummy, nu? Cum ți se pare rețeta mea? O vei încerca? P.s.: Iată și pozele, ca te convingi cât de simplu și rapid se prepară această rețetă:

2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page