top of page

De unde mai comand online


Soțul și mama mea spun despre mine că eu sunt pretențioasă, în ceea ce privește hainele. Eu nu aș spune “pretențioasă”, ci “calculată”. Eu prefer să plătesc mai mult pe un lucru, dar să fie de calitate, eventual să reziste câțiva ani și să arate foarte bine.  

Sunt genul de persoană, care preferă să aibă 2-3 bluze calitative în șifonier, în schimbul a 10 “cârpe”, care cu siguranță nu ar fi purtate.  


Așadar, pentru că, în special de când s-a născut pitica, mi-am cumpărat haine, în cea mai mare parte, online, m-am gândit să povestesc puțin despre experiențele cu diverse magazine online, de unde am comandat. Pentru mine e importantă și experiența în sine, de a cumpăra online. Iarăși prefer prețuri mai mari, dar servicii impecabile. Și pentru că citesc mereu recomandările înainte de a cumpăra ceva, m-am gândit că ar prinde bine un astfel de articol, pentru persoanele calculate, așa ca mine. Hai să vedem. De unde am comandat online (în special haine) pentru mine și pitică și cum a fost experiența în sine? 1. H&M Cred că toti știm de mega corporația H&M și faptul că poți comanda online de la ei. La mine supriza neplăcută a fost să văd că de fapt mărimile comandate în online, nu s-au potrivit cu cele din magazin. Sau poate, doar am am avut eu ghinion, sau mărimea S a lor în online, e puțin mai mică. Când am încercat să comand a doua oară de la ei, voiam livrare la adresa cea nouă, căci ne mutasem. Problema e că nu s-a putut. Am încercat de vreo 5-6 ori și de pe laptop și de pe telefon să schimb adresa și nici măcar să creez un nou cont nu se putea, deoarece îmi arăta o eroare, aceeași și pe telefon și pe laptop și în toate felurile în care am încercat. Apoi m-am gândit să pun comanda că poate, pot schimba apoi adresa, sau dacă nu, precis există opțiuni să rezolvi apoi cu detaliile de livrare.

Pun eu comanda pe adresa veche și intru să încerc să o modific. Evident, nu se poate. Caut să văd dacă am o opțiune să pot anula comanda direct din cont. Eu obișnuită ca la eMAG, când scrie acolo mic și cu albastru “Anulați comanda”. Nimic de genul. Totul era bătut în cuie. Caut un contact ceva, să reușesc cumva să rezolv. Singura șansă este să suni la ei în call center. Și sun și aștept și iarăși aștept și în timp ce aștept, mă uit pe site și văd că au pus o ofertă cu livrare gratis, de care evident eu nu beneficiasem. Apoi îmi răspunde un tip în call center și fără să stau pe gânduri, îi spun că vreau să anulez comanda. Mă întreabă când am pus comanda, că nu știe sigur dacă se mai poate anula. Evident, trecuse doar o oră și am reușit să o anulez. Însă, din păcate, pentru mine H&M a rămas un maaare “NU”, când vine vorba de online. Dacă ajung în magazin (adică fooarte rar) poate voi proba ceva, dar online.. nu e pentru mine. Update: Între timp au rezolvat cu acel bug cu adresa și am tooot comandat de la ei mai ales haine pentru pitice deoarece sunt la un preț foarte bun. Mai au și programul acela să devii membru la ei și prin el am obținut și livrare gratuită ceea ce m-a făcut să comand și mai mult :)

2. Mango Outlet Acesta este magazinul meu preferat online. Practic găsești haine calitative, la prețuri foarte bune. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată de când am comandat online, ca hainele să arate mai bine în realitate, decât în poze. Am avut un șoc. Erau superbe, materiale foarte bune și arătau ca scoase din revistă. Am primit și câteva complimente faine de fiecare dată când le-am purtat. Singurul dezavantaj este faptul că durează destul de mult până ajung, adică aproximativ două săptămâni. Dar, pentru mine personal, a meritat așteptarea.