top of page

Plăcintă cu pulpă de curcan


Doar mă știți, nu? Sunt o maaare fană a plăcintelor. De orice fel, doar plăcintă să fie (exceptând plăcinta de mere, totuși). Iubesc, în special, plăcintele sărate. Cele pe care le poți servi ca și aperitiv, sau chiar ca și o gustare.

Având mai multă carne de curcan la dispoziție (crescută la țară), mă tot gândesc cum să fac să o integrez în rețete gustoase, ca să mănânce și pitica mea, căreia nu prea îi place carnea, mai ales cea de țară, care e mai tare și se mănâncă mai greu.

Și pentru că am făcut de muulte ori, deja mega populara plăcintă cu ciuperci (vezi rețeta aici) și a fost un real succes ori că am făcut-o pentru noi, ori pentru musafiri, m-am gândit că aș putea, pe lângă ciuperci, să adaug și carne de curcan, mai ales pulpa, care este mai tare și pentru care nu am foarte multe opțiuni de rețete.

Așadar, hai să vedem ingredientele și modul de preparare al acestei plăcinte super gustoase (toți cei care au gustat-o au spus că e suuper gustoasă): Ingrediente: - 4 foi de aluat foietaj - 3 ouă - 500g de ciuperci - o pulpă de curcan tocată (aproximativ 5-600g carne) - 500g smântână - 2 cepe - 50g unt - Sare Aceste ingrediente sunt pentru 4 plăcinte lunguiețe, ca cea din poză:) Deci dacă vrei doar două plăcinte, înjumătațește cantitatea de ingrediente!

Aluatul este cumpărat (eu cumpăr de obicei un set, care are două foi de aluat în el). Mod de preparare: 1. Dacă ai pulpa de curcan întreagă, primul pas este să obții carnea tocată din ea. Eu folosesc robotul de bucătărie pentru aceasta, dar cel mai ușor este să fie dată prin mașina de tocat carne. Dacă ai deja carnea tocată, mergi la pasul 2. 2. Taie mărunt ceapa și ciupercile. 3. Pune tigaia pe foc adăugând puțin unt . 4. Când s-a topit untul și s-a încins tigaia, adaugă jumătate din cantitatea de ceapă. 5. Adaugă apoi jumătate din cantitatea de carne. 6. Amestecă bine, până se rumenește ceapa, iar carnea se închide puțin la culoare. 7. Adaugă ciupercile, am