top of page

Prepara ulei de magneziu la tine acasa


Am mai povestit aici, pe blog, despre cât de util îmi este uleiul de magneziu în sarcină. Dar adevărul este că nu folosește, doar în sarcină, ci oricui, în orice perioadă a vieții. Eu mă declar un mare fan al său.

Se absoarbe cel mai bine dintre toate variantele de suplimente. Sigur, că ideal este să ne luăm necesarul de magneziu din alimentație, însă aceasta nu e întotdeauna posibil, așa că uneori apelăm la suplimente. Din păcate sunt atât de multe tipuri de suplimente pe piață, iar unele se absorb mai bine ca altele. Uneori putem lua cutii întregi, fără ca de fapt, să asmilăm foarte mult magneziu.

De aceea, eu prefer uleiul de magneziu. Se administrează cutanat, adică direct pe piele, se absoarbe rapid în sânge și nu mai trece prin tot sistemul digestiv, cu efectele adverse de rigoare (tulburări digestive).

Ce beneficii are magneziul pentru noi? Magneziul este responsabil pentru peste 300 de reacții biochimice din organismul nostru. Practic el se găsește în fiecare celulă din corpul nostru. Din păcate, în zilele noastre deficiența de magneziu este foarte întâlnită. (În SUA, aproximativ 50% din populație are deficiență de magneziu). De asemenea, magneziul este vital pentru reglarea zahărului din sânge și a sensibilității insulinei, pentru echilibrul hormonilor, pentru sănătatea cardiovasculară, pentru sănătatea psihică/ emoțională (reduce anxietatea și produce o stare de bine) și mai ales, este necesar în perioadele stresante ale vieții.

Pentru mine personal, magneziul este esențial în sarcină. Comparat cu prima sarcină în care nu am suplimentat magneziul, acum nu mai am crampe musculare cumplite, insomnii teribile și nici oboseală accentuată. Ce este uleiul de magneziu? Nu este un ulei, de fapt. Este o soluție formată din apă și fulgi de clorură de magneziu. Clorura de magneziu este cea mai accesibilă formă naturală de magneziu. Ea se găsește în apa de mare ( de asta nu este doar distractiv, ci și benefic să înoți în mare:) ). Uleiul de magneziu are o consistență de ulei, la prima vedere, dar de fapt este o suspensie a Clorurii de magneziu în apă.

Îl poți cumpăra gata preparat, sau îl poți face chiar tu. Deși este mai comod să îl cumperi direct din magazin, este mult mai costisitor. Îl poți găsi la Plafar la un preț de aproximativ 30 de lei, însă eu nu reușesc să țin nici măcar o lună din sticluța de la Plafar. Avantajul este faptul că primești în pachet și o sticluță cu pulverizator, care te ajută să îl aplici eficient pe piele. Cum se prepară uleiul de magneziu? Ai nevoie de: - 1 cană de apă distilată sau filtrată - 1 cană de clorură de magneziu (eu am folosit-o pe cea de aici, care vine într-un pachet de 1kg) - 1 sticluță cu pulverizator

1. Se fierbe apa distilată într-un recipient care să nu fie de aluminiu. Eu am folosit un vas de yena. 2. După ce apa fierbe, se stinge focul și se adaugă clorura de magneziu, amestecând până se topește în apă. 3. Se lasă la răcit și se adaugă apoi în sticluță sau în recipientul de depozitare. Eu de exemplu am pus o parte, în sticluța cu pulverizator, iar cantitatea rămasă am depozitat-o într-un borcan de sticlă, din care pot reumple sticluța oricând se golește. Aplic între 10 și 30 de pufuri pe zi pe piele.

Adevărul este că sunt foarte mulțumită. Cu aceiași bani pe care i-aș fi dat pentru aproape o lună, pe uleiul gata preparat, îl pot face eu singură acasă în mai puțin de 10 minute, dar suficient pentru 4-5 luni. De menționat este faptul că uleiul acesta, nefiind de fapt ulei, usucă pielea destul de tare. Ideal este să folosești ulei de cocos sau unt de shea, sau un alt hidratant natural, după aplicarea uleiului. Eu am omis de câteva ori acest pas și mi s-a uscat teribil pielea, deoarece este o sare în apă, de fapt și nu un ulei. Dar cu ulei de cocos (eu îl folosesc pe cel de aici ), nu vei avea absolut nicio problemă cu pielea uscată.

De asemenea, e posibil să simți furnicături sau usturimi mici, după aplicare. Și acestea vor dispărea după folosirea uleiului de cocos. La mine funcționează perfect.

Sper că te-am convins și pe tine să folosești ulei de magneziu. Se spune că 70% dintre noi avem deficit de magneziu. Dacă te confrunți cu simptome de tipul anxietății sau depresiei, crampe musculare frecvente, insomnie, migrene, osteoporoză, oboseală și slăbiciune musculară, tensiune arterială ridicată sau bătăi neregulate ale inimii, e timpul să te asiguri că asimilezi suficient magneziu. Deci, ce spui vei încerca uleiul de magneziu? Direct de la magazin, sau îl vei prepara chiar tu?




 

4 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page