top of page

Scrisoare fiicelor mele


Dragile mele fiice,

Acum deși sunteți micuțe, energice, iar zilele ne sunt pline de nesomn, joacă și uneori neascultare, voi veți crește curând și vor crește și provocările vieții.

Cândva, după ce anii vor zbura, va veni timpul să vă așezați la căsuța voastră. Și deși acum îmi pare departe acea vreme, cu siguranță ea va veni.

Și când va sosi, vă rog să vă amintiți de cuvintele mele. Când va sosi, vă rog să nu uitați să căutați un soț iubitor. Un soț plin de răbdare, compasiune pentru cei din jur și dedicare față de familia lui. Un soț care vă cumpără cele mai frumoase flori ofilite, vândute de o fetiță sărmană, în locul unui buchet strălucitor, luat dintr-un magazin sclipicios. Un soț care se trezește dimineața devreme și pregătește bunătăți peste bunătăți. Un soț care stă treaz noaptea să îngrijească un copil bolnav. Un soț care vă ia în brațe atunci când ochii vă sunt brăzdați de lacrimi și lumea vă pare întunecată. Un soț pentru care sunteți cele mai frumoase din lume, deși în sinea voastră știți că nu vă comparați cu fotomodelele dichisite din reclamele de azi. Un soț care vede binele și răul și le spune pe nume. Un soț care caută mereu și mereu să învețe lucruri noi, să progreseze. Un soț care nu se dă ușor bătut. Un soț ce are un ochi de artist și o minte de IT-ist. Un soț ce vine acasă seara după o zi lungă de muncă și totuși se joacă cu copiii ca după un somn bun și odihnitor. Un soț care nu mănâncă la prânz ca să vă ia un buchet de liliac mov, de sezon, într-o perioadă în care banii nu se fac ușor. Un soț pentru care zilele petrecute acasă, muncind în grădină, sunt zile de vacanță. Un soț care lasă deoparte ceea ce își dorește el pentru ceea ce vă doriți voi, de atât de multe ori. Un soț pentru care căsătoria este pe viață și iubirea este pentru totdeauna, fără nicio condiție. Pentru care dragostea nu este “dacă faci sau ești așa.. te iubesc”, ci pur și simplu “te iubesc în ciuda tuturor..” Un soț care gândește la fel, care vă completează propoziția și a cărui lume e colorată în culorile voastre. Un soț care iubește, muncește și trăiește cu teamă de Dumnezeu, cu iubire față de familie și cu bucurie de viață.

Un soț ca tatăl vostru.

Cu drag,

Mama

P.s.: La mulți ani celui mai bun soț și tată din lume!

6 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page