top of page

5 idei de activități pentru 1 Iunie


Anul acesta, 1 Iunie, Ziua Copilului, mă prinde mai obosită și mai ocupată decât a făcut-o în ultimii ani. În ciuda acestui fapt, îmi doresc totuși să nu o lăsăm să treacă pur și simplu pe lângă noi, pentru că piticii cresc într-o clipită și acestea sunt momentele în care putem crea amintiri deosebite. 

Așadar, tot gândindu-mă și interesându-mă de activități pentru 1 Iunie, am găsit câteva idei. Nu îmi place aglomerația și agitația, așa cum este la cele mai multe evenimente de Ziua Copilului din București, unde nu ai loc nici să arunci un ac, așa că am căutat variantele mai puțin aglomerate, dar și cele nu foarte costisitoare. Hai să vedem ideile: 1. Picnic Un picnic în familie este o variantă frumoasă și liniștită de a petrece Ziua Copilului. Puteți crea amintiri memorabile, jucându-vă în aer liber și bucurându-vă de mâncare. Și ca să fie și mai fain, poți invita și alte familii cu copii, pentru ca piticii să se distreze împreună și să se bucure de natură. 2. Piscină/ Aquapark Această variantă este preferata piticei mele, o mare mare iubitoare de apă. Aici poți alege o variantă locală, în funcție de opțiunile din orașul tău. Pentru București, Therme este ideal și pentru copii și pentru părinți (mai ales că are și tobogane), însă dacă vremea este urâtă, sunt multe hoteluri în oraș ce au piscine, unde poți merge. Sau.. pur și simplu pui o piscinuță gonflabilă în curtea ta sau a prietenilor:) 3. O ieșire din oraș Poate fi o ieșire mai elaborată, la munte sau într-o locație mai deosebită, sau pur și simplu mai puteți sparge rutina cu o călătorie la bunici, sau o excursie de o zi, într-o destinație apropiată, unde puteți vizita obiective turistice sau puteți participa la evenimentele organizate special pentru 1 Iunie (fiind localități mai mici, probabil aglomerația nu este așa mare). 4. Grădina Zoologică Pentru noi Grădina Zoologică este un loc în care revenim cu drag, în fiecare vară (am scris aici despre excursia noastră la Zoo Băneasa). De obicei, fiecare oraș are cel puțin un parc cu animale, dacă nu există Grădină Zoologică, sau puteți profita de ocazie și să vizitați un oraș apropiat, unde puteți merge la Zoo. Pentru copii este o experiență frumoasă, interesantă, dar și educativă. 5. O activitate nouă Fă ceva ce nu ai mai făcut niciodată cu copilul. De exemplu, mergeți în familie, la bowling, sau mergeți la karting (eu iubeam să “conduc” mașinuțele când eram mică și acestea sunt unele din cele mai frumoase amintiri ale copilăriei mele, deci cred că merită încercat), sau încercați face-Painting, faceți o piñata acasă sau pur și simplu o zi maraton de filme (animații sau ceva ce iubesc piticii). Acestea sunt ideile mele de activități distractive pentru 1 Iunie. Până la urmă, orice ați alege să faceți, cel mai important este timpul frumos petrecut împreună și amintirile pe care le creați. Tu ce planuri ai pentru Ziua Copilului de anul acesta?

3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page