7 activități distractive care ajută la dezvoltarea limbajului la copii
Copiii pot beneficia de timpul de joacă. Jocurile oferă un mediu relaxant, plin de distracție, în care pot exersa folosind cuvinte noi și sunt liberi să se exprime. Participarea la activități recreative este o modalitate eficientă de a dezvolta abilitățile lingvistice și de comunicare. De asemenea, îi ajută pe copiii tăi să fie mai încrezători din punct de vedere social și poate fi o modalitate de a lega prietenii.

Mai jos sunt câteva exemple de jocuri și activități de joacă care integrează dezvoltarea limbajului cu distracția:
1. Jocuri de cuvinte. Extinde vocabularul copiilor tăi cu jocuri de cuvinte. Poate fi la fel de simplu precum a arăta spre diverse obiecte acasă sau în timpul unei călătorii, de exemplu: „Acum amestec untul în aluat” sau „Clădirile înalte se mai numesc și zgârie-nori”. Poți să oferi chiar definiția sau să împărtășești informații de fundal despre aceste cuvinte. Jocuri precum Scrabble, Pictionary sau o rundă de Șarade încurajează, de asemenea, dezvoltarea vocabularului și abilitățile de comunicare.
2. Glume. Spunerea glumelor adecvate vârstei va ajuta, de asemenea, la stimularea umorului și a creativității copiilor. Acest lucru încurajează, de asemenea, jocul de cuvinte și imaginația. Puteți citi cărți de glume pentru copii și puteți spune, pe rând, povești pline de spirit. Evită să fii prea critică la adresa lor, în ceea ce privește vorbirea sau articulația. În schimb, modelează pronunția sau gramatica corectă repetându-le afirmația în mod corect. De exemplu fetița mea cea mare spune ”Am morit de râs”, iar eu o corectez spunându-i ”Da, ai murit de râs”, și nu îi spun neapărat că nu e bine cum zice ea.
3. Ghicitori. Ghicitorile sunt moduri distractive de a folosi cuvinte și de a picta imagini cu scene sau situații. Citiți sau spuneți ghicitori cu voce tare unul altuia și explică-le copiilor tăi diferitele definiții ale unui singur cuvânt.