top of page

Alăptarea - partea frumoasă și partea mai puțin frumoasă

Dacă ești o mamă care alăptează, atunci vei rezona cu asta. Pentru că, în timp ce ești conștientă de beneficiile laptelui matern pentru copilul tău, în interiorul tău există mai multe gânduri trecătoare – cele vesele pe de o parte, pe care vei dori să le împărtășești cu toată lumea și lucrurile tulburi la care te vei gândi în secret. Iată avantajele – motivele distractive și dezavantajele – motivele mai tulburi ale alăptării:Avantaje: 1. Alăptarea este ieftină, spre deosebire de laptele praf. 2. Copilul tău poate avea acces la lapte aproape oriunde cu tine în jur. 3. Nu riști să rămâi fără lapte în mijlocul nopții sau să trebuiască să îți faci aprovizionarea pentru următoarea săptămână.

4. Copilul tău se leagă de tine ca de nimeni altcineva. 5. Bebelusul tau obtine toti nutrientii necesari din laptele tau.

6. Laptele de mamă imbunatateste imunitatea copilului tau. 7. Poți transmite calmante puternice copilului tău prin laptele tău dacă le iei tu. 8. Alăptarea ține copilul departe de un număr mare de boli viitoare precum diabetul, alergiile, astmul și o serie de infecții.

9. Se știe că alăptarea îmbunătățește inteligența copilului tău. 10. Alăptarea este, de asemenea, cunoscută pentru a îmbunătăți comportamentul social al copilului tău. 11. Te simți specială ca mamă care alăptează. 12. Ești uimită de minunea naturii numită alăptare.

13. Te simți ca o mamă mai mândră în comparație cu cele care nu alăptează. 14. Alăptarea te poate ajuta să îți recapeți forma anterioară mai repede (alăptarea consumă 500 de calorii pe zi).

15. Alăptarea eliberează o mare eliminare a stresului! Te relaxează atât pe tine, cât și pe copilul tău. 16. Îi oferi bebelușului un sentiment de siguranță în timp ce alăptezi – amintește-ți, uneori bebelușul cere o hrănire pur și simplu pentru că vrea să se simtă în siguranță.

17. Dacă ai un cop