top of page

13 idei cadouri de Crăciun pentru copii

Recent am scris un articol care conține 20 de idei de cadouri de Crăciun pentru bebeluși (îl poți citi aici). Și pentru că a fost un mare succes, m-am gândit că ar fi fain să ajut și părinții care au copilași de 3+ ani să le găsească copiilor lor cadoul potrivit sau de ce nu, chiar pe bunici, unchi sau mătuși :)

Așadar, am strâns câteva sugestii de cadouri inspirate din lista mea de Crăciun pentru pitice, dar și din căutările mele pentru întocmirea acelei liste. Iată ce a ieșit:


1. Căsuță de păpuși

Acesta este evident un cadou pentru fetițe de peste 3 anișori. Este un cadou mai substanțial, care însă fascinează orice fetiță și o ține ocupată cu orele. Ideal este să fie o căsuță mai înaltă, astfel încât piticele să se poată juca în picioare, făcând jocul muult mai relist și interesant pentru ele. Iată căsuța de păpuși ideală de pe lista mea: vezi aici. De asemenea, am găsit la Noriel și o căsuță fooarte faină și mult mai accesibilă ca preț: vezi aici.


2. Mașină decapotabilă Barbie

Acesta este tot un cadou pentru fetițe (deh am fetițe, ce să fac? :) ) și este un cadou de vis pentru orice fetiță de peste 3 ani. În această mașinuță încap 4 păpuși (2 în spate) și este unul dintre cele mai faine modele de piață, după părerea mea. Poți vedea toate detaliile despre ea aici.



3. Atelier cu unelte de jucărie

Aceasta este o idee de cadou în principal pentru băieței, dar poate fi dăruit și unei fetițe pasionate de reparații, chei, șuruburi și tot ce ține de atelierul unui mecanic. Se bazează tot pe jocul de rol și dezvolă creativitatea ți imaginația piticilor. Vezi acest atelier propus de mine aici.


4. Set bormașină magică

Acesta este una dintre ideile mele preferate de cadouri pentru copii. Este potrivit atât pentru un băiețel, cât și pentru o fetiță. Îi va ajuta să își dezvolte creativitatea și vederea în spațiu prin crearea unor jucării și modele 3D pe care le vor asambla cu ajutorul unei bormașini de jucărie. Este atât o activitate distractivă cât și una foarte educativă, care îl dezvoltă mult pe copil, după părerea mea. Vezi aici toate detaliile despre acest set.

Sursă foto: emag.ro


5. Set de polițist

Acest cadou conține haină și șapcă de polițist, precum și fluier și stație de emisie-recepție. Încurajează jocul de rol și imaginația și poate fi un super cadou pentru un copil ce se visează a fi polițist atunci când va fi mare :) Îl găsești aici setul.



6. Circuit 2 în 1 - Trenuleț și mașină electrică

Acesta este un super cadou, în special pentru băieței (dar nu exclusiv). Conține un tren electric și o mașină electrică, precum și o pistă de mare viteză, cu un pod suspendat luminat. Este o adevărată încântare pentru toți copiii prcum și pentru tăticii lor :) Poți vedea toate detaliile despre el aici.


7. Set cu piese magnetice

Seturile magnetice sunt deosebit de utile în dezvoltarea vederii în spațiu a unui copil. Îl ajută să construiască în moduri creative diverse lucruri și clădiri, punându-și imaginația la treabă și dezvoltându-și abilitățile motorii. Eu îl suuper recomand, mai ales dacă vrei o jucărie și educativă, nu doar distractivă. Eu îți propun setul de aici care conține 535 de piese cu care poți construi o muuulțime de lucruri.


8. Bucătărie multifuncțională

Bucătărie de jucărie sunt visul oricărui copil, fetiță sau băiat deopotrivă. Noi avem mai multe variante de bucătării de jucărie și ambele pitice se joacă cu ele aproape zilnic. Încurajează jocul de rol, imaginația și creativitatea și de asemenea îi învață pe pitici și asumarea responsabilității precum curățenie și spălarea vaselor după folosirea lor. Eu îți propun bucătăria de aici care are un preț fooarte bun pentru tot ceea ce cuprinde și pentru cât de înaltă este (aceasta ajută ca jocul să fie mai realist).



9. Joc Paw Patrol, Ai grijă la Chase

Piticei mele celei mari îi place tare mult PAW Patrol și sunt convinsă că sunt mai mulți copii cărora le place. Acest joc pe care ți-l propun este un joc de echipă, în care fiecare participant trebuie să aibă grijă să nu cadă Chase, în timp ce distrug gheața de pe lac. Este un cadou ideal pentru timpul petrecut în familie. Îl poți vedea aici.


10. Set Papușă Ken 30 cm și mașină de spălat Barbie

Acesta este un cadou mai potrivit pentru fetițe (dar nu exclusiv) care conține păpușa Ken și o mașină de spălat foarte faină cu diverse accesorii. O găsești aici.


11. Covorașul magic Aquadoodle

Acest set conține:

  • 1 x covoras dimensiuni 30x20 cm

  • 1 x covoras (este suficient de mare pentru a putea fi folosit de doi copii in acelasi timp; dimensiuni 90x70cm);

  • 4 x pixuri (marimi diferite);

  • 3 x stampile pentru desenat (forme diferite)

  • 2 x sabloane mari

  • 9 x sabloane mici

  • 1 x Roller cu diverse forme + tavita pentru ROLLER +++++


Este o jucărie distractivă dar și educativă, reutilizabilă, genială pentru pitici (noi suntem maaari fani pictat cu apă) pentru că îi lasă să își exprime creativitatea fără însă a provoca murdărie și dezordine în casă, pe care bineînțeles tot mămicile trebuie să o ”repare”. Așadar, distracție garantată fără dezastru în casă! Aceasta este varianta mea pereferată de jucărie, trebuie să recunosc :) Găsești toate detaliile aici.


12. Set Banc de curățenie pentru copii

Pentru că cei mici au o perioadă când imită tot ce facem, de ce să nu imite și lucrurile bune, precum curățenia? Acest set îi va ajuta să se joace ”de-a curățenia” și le va dezvolta imaginația și jocul de rol. Toate detaliile le găsești aici.


13. Lego Minecraft

Visul oricărui băiat (și nu numai) mai măricel, pasionat de construcții Lego. dezvoltă creativitatea, imaginația, vederea în spațiu și abilitățile motorii. Cred că nici nu mai e nevoie să spun cât de mult ajută Lego în dezvoltarea copiilor și cât de îndrăgite sunt de copiii de peste 5 ani. Eu îți recomand Lego Minecraft ”Aventura corabiei de pirați”. Vezi aici prețul.



Acestea sunt ideile mele de cadouri pentru copii. Cum ți se par? Tu ce îi vei dărui copilului tău Crăcinul acesta?

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page