top of page

Calendar de Advent - Povestea Crăciunului

Dragilor intrăm în cea mai plină de bucurie, veselie și cadouri lună a anului, luna Decembrie. Celebrăm și ne bucurăm pentru că Vestea Bună a venit în lume. Dumnezeu a luat chip de om, a venit la noi și ne-a deschis Calea către El. Mai mult decât orice altceva Povestea Crăciunului este despre Nașterea Mântuitorului lumii și este un eveniment pe care merită din plin să îl sărbătorim.

Sigur că majoritatea dintre noi știm, Hristos nu s-a născut în niciun caz pe 25 Decembrie ( Cel mai probabil în luna August sau de sărbătoarea evreiască numită Sukkot) însă este un eveniment memorabil pe care merită din plin să îl celebrăm, să îl vestim și de care să ne bucurăm. Și e fain că putem să ne facem tradiții de familie care să rămână în amintirile copiilor noștri toată viața.

Atunci când eram mică, Crăciunul era întotdeauna deosebit și sunt amintiri pe care nu cred că le voi uita niciodată. Și îmi doresc să dau mai departe aceste lucruri, iar fetele mele să le dea mai departe la rândul lor. Și îmi doresc să facem Crăciunul mult mai mult despre Nașterea Mântuitorului și mult mai puțin despre cadouri, materialism și îmbuibare.Anul acesta pitica mea cea mare are 4 anișori. Anul trecut deși am avut o tentativă, nu am reușit să fac nimic pentru a ne pregăti de Crăciun, activitate care se numește Advent, adică să faci ceva deosebit, cu tematică, în fiecare zi, începând cu 1 Decembrie și terminând chiar în ziua de Crăciun. Pur și simplu pitica era prea mică și nu avea răbdare.


Anul acesta mi-am spus că e musai să facem ceva, însă nu voiam să o învăț cu ceva dulce în fiecare zi ( câteodată Adventul - Anticiparea Crăciunului - presupune câte o bombonică sau ceva dulce zilnic) și nici nu aș fi vrut să primească zilnic câte o jucărie (asta mi se pare clar o metodă de răsfăț nesănătos), așa că cel mai simplu pentru mine a fost să creez câte un bilețel zilnic cu câte un verset, care în fiecare zi să ducă Povestea Crăciunului mai departe și să stârnească discuții în familia noastră. Am preferat să parafrazez versetele ca să fie pe înțelesul celor mici, dar am adăugat și trimiterea, pentru ca, dacă există interes, să putem citi cu piticii și pasajul din Biblie.Calendarul este gândit pentru copiii mai mici, care nu au neapărat răbdare să asculte o poveste lungă, dar care poate fi un punct de pornire pentru a seta dispoziția și activitățile zilei respective. Calendarul poate fi descărcat gratuit folosind butonul de mai jos.


Eu am folosit ca și suport de calendar, niște mănuși de la Lidl create special pentru acest lucru și în acele mănuși am pus bilețelele, dar bineînțeles că vom începe despachetarea pe 1 Decembrie. Elementul surpriză zilnic este cel care face deliciul Anticipării Crăciunului pentru copii, astfel că bilețele pot fi puse și într-o cutiuță sau atârnate zilnic în brad, sau sub orice altă formă creativă.Așadar, poți descărca gratis Calendarul meu de Advent accesând butonul de aici:


Advent-Craciun
.pdf
Descarcă PDF • 952KB

Cum ți se pare? Dacă îți place dă acest articol mai departe și prietenilor tăi!


P.s.: Aș fi recunoscătoare dacă le-ai da linkul articolului și nu pdf-ul direct prietenilor. Mulțumesc:)

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page