top of page

Când își recunosc bebelușii numele?

Unul dintre primele lucruri pe care le faci ca părinte este probabil să cauți numele perfect pentru copilul tău. La urma urmei, este o mare problemă, deoarece acesta este primul pas către crearea identității cuiva. Deci, când ți-ai numit copilul (numele perfect, aș putea adăuga), în curând începi să te întrebi când copilul tău își va recunoaște numele. Este un moment special când îl vezi pe copilul tău uitându-se în dreptul tău și zâmbind de fiecare dată când îi spui numele - nu te învinovățesc dacă aștepți cu nerăbdare acest moment!Cu toate acestea, la fel ca orice altă etapă, capacitatea copilului tău de a-și recunoaște vocea este, de asemenea, o etapă de dezvoltare care se va întâmpla în propriul ritm, în funcție de copil. Sunt pe cale să îți spun în ce stadiu te poți aștepta ca copilul tău să-și recunoască numele, așa că citește mai departe!Copilul tău interacționează cu tine

Când faci zgomote și vorbești cu copilul tău, îl poți vedea răspunzând. Acest lucru se întâmplă imediat după naștere! Când un părinte își cheamă copilul, copilul se va întoarce spre direcția vocii și îi va acorda toată atenția. Când vezi că se întâmplă acest lucru, probabil crezi că acesta este copilul tău care răspunde la numele lui. Dar de obicei nu este cazul. Ceea ce se întâmplă aici este că, copilul tău te-a identificat ca fiind o sursă de confort. Ei știu că ești o față familiară și un spațiu sigur pentru ei, așa că atunci când chemi un copil pe numele lui, el va răspunde. Acesta este modul lor de a comunica sau de a interacționa cu tine!


În timp ce acest lucru indică faptul că abilitățile lor auditive se dezvoltă, mușchii lor lucrează în stare perfectă și au o legătură specială cu tine, nu înseamnă că își cunosc numele - asta necesită timp!. Nu îți face griji, însă, pentru că și asta se va întâmpla destul de curând.


Când își recunosc bebelușii numele?

Acum că știi că, în primele luni ale vieții copilului tău, el nu răspunde exact la numele lui, ci răspunde la vocea ta, când exact își va recunoaște micuțul tău numele?


După cum am menționat mai sus, acest lucru este foarte subiectiv, dar majoritatea bebelușilor încep să-și recunoască numele oriunde între patru și nouă luni. Înțelegerea faptului că au un nume special pentru ei este o etapă esențială în viața lor. De asemenea, înseamnă că copilul tău își dezvoltă capacitatea de a-și crea o identitate. Mai mult, înseamnă că ei au descoperit un sentiment de separare de ceilalți față de ei înșiși (acest lucru înseamnă independență).


Ce poți face pentru a-ți ajuta copilul să-și recunoască numele

Există câteva modalități de a-ți ajuta copilul să-și recunoască numele, dar totuși, încearcă să nu-ți grăbești copilul. Este normal ca unii copii să atingă diferite stadii de dezvoltare într-un stadiu mai târziu decât alții. Iată ce poți face pentru a-ți ajuta copilul să-și recunoască numele:1. Repetă-le frecvent numele: cu cât le spui mai mult numele, cu atât este mai probabil să se asocieze cu numele lor. Ei vor începe să recunoască un model: când rostești acel sunet (numele), te uiți în direcția lui și îi ceri atenția. Ei vor vedea, de asemenea, că acel sunet este direct legat de ei, astfel încât să le atragă atenția! Spune numele copilului tău când te joci cu el, vorbește-i folosind numele când îi schimbi scutecul.


2. Acordă atenție tonului tău: Cel mai bine este să folosiți o voce înaltă sau o voce cântată când folosești numele bebelușului. În acest fel, numele lor iese în evidență față de restul cuvintelor pe care le folosești într-o propoziție. Acest lucru ar trebui să le atragă atenția mai bine și vor ști că numele lor este semnificativ și le este adresat.3. Elimină distragerile: bebelușii sunt adesea suprastimulați - există atât de multe informații pe care le primesc în orice moment. Din liniștea uterului, aceasta poate fi o schimbare semnificativă. Deci, poate duceți-i într-o cameră mai liniștită în anumite părți ale zilei. În acest timp, concentrați-vă pe ei în întregime și accentuați-le numele lor. Când nu există prea multe distrageri, se vor concentra mai bine pe numele lor.


4. Utilizează fotografiile ca instrumente: poți scoate un album foto și fotografii ale copilului tău cu membri apropiați ai familiei sau prieteni. Pe măsură ce arăți spre fiecare membru al familiei, folosește-i numele. Când ajungi la o poză cu copilul tău, arată-o și rostește-i numele. După ce s-au văzut în oglindă, ei pot fi capabili să facă o legătură și să se identifice cu fotografia, prin urmare și cu numele.Nu te supăra dacă pare că copilul tău nu și-a recunoscut încă numele - fiecare copil este diferit și nu există un timp standard în care ar trebui să depășească o anumită etapă. Cu toate acestea, dacă ai îngrijorări cu privire la dezvoltarea copilului tău, cel mai bine este să consulți medicul pediatru.


Ce părere ai despre acest subiect? Spune-ne în comentariile de mai jos!

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page