top of page

Când își recunosc bebelușii numele?

Unul dintre primele lucruri pe care le faci ca părinte este probabil să cauți numele perfect pentru copilul tău. La urma urmei, este o mare problemă, deoarece acesta este primul pas către crearea identității cuiva. Deci, când ți-ai numit copilul (numele perfect, aș putea adăuga), în curând începi să te întrebi când copilul tău își va recunoaște numele. Este un moment special când îl vezi pe copilul tău uitându-se în dreptul tău și zâmbind de fiecare dată când îi spui numele - nu te învinovățesc dacă aștepți cu nerăbdare acest moment!Cu toate acestea, la fel ca orice altă etapă, capacitatea copilului tău de a-și recunoaște vocea este, de asemenea, o etapă de dezvoltare care se va întâmpla în propriul ritm, în funcție de copil. Sunt pe cale să îți spun în ce stadiu te poți aștepta ca copilul tău să-și recunoască numele, așa că citește mai departe!Copilul tău interacționează cu tine

Când faci zgomote și vorbești cu copilul tău, îl poți vedea răspunzând. Acest lucru se întâmplă imediat după naștere! Când un părinte își cheamă copilul, copilul se va întoarce spre direcția vocii și îi va acorda toată atenția. Când vezi că se întâmplă acest lucru, probabil crezi că acesta este copilul tău care răspunde la numele lui. Dar de obicei nu este cazul. Ceea ce se întâmplă aici este că, copilul tău te-a identificat ca fiind o sursă de confort. Ei știu că ești o față familiară și un spațiu sigur pentru ei, așa că atunci când chemi un copil pe numele lui, el va răspunde. Acesta este modul lor de a comunica sau de a interacționa cu tine!


În timp ce acest lucru indică faptul că abilitățile lor auditive se dezvoltă, mușchii lor lucrează în stare perfectă și au o legătură specială cu tine, nu înseamnă că își cunosc numele - asta necesită timp!. Nu îți face griji, însă, pentru că și asta se va întâmpla destul de curând.

Când își recunosc bebelușii numele?

Acum că știi că, în primele luni ale vieții copilului tău, el nu răspunde exact la numele lui, ci răspunde la vocea ta, când exact își va recunoaște micuțul tău numele?


După cum am menționat mai sus, acest lucru este foarte subiectiv, dar majoritatea bebelușilor încep să-și recunoască numele oriunde între patru și nouă luni. Înțelegerea faptului că au un nume special pentru ei este o etapă esențială în viața lor. De asemenea, înseamnă că copilul tău își dezvoltă capacitatea de a-și crea o identitate. Mai mult, înseamnă că ei au descoperit un sentiment de separare de ceilalți față de ei înșiși (acest lucru înseamnă independență).