top of page

Cele mai bune 5 ceaiuri pentru a scăpa de greutatea în exces și grăsimea abdominală

Ceaiul este o băutură savurată în întreaga lume.

O poți face turnând apă fierbinte pe frunzele de ceai și lăsându-le să se înmoaie câteva minute, astfel încât aroma lor să se infuzeze în apă.


Această băutură aromată este cel mai frecvent făcută din frunze de Camellia sinensis, un tip de arbust veșnic verde originar din Asia.Consumul de ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv protejarea celulelor împotriva daunelor și reducerea riscului de boli de inimă (1 Sursă de încredere, 2 Sursă de încredere). Unele studii au descoperit chiar că ceaiul poate îmbunătăți pierderea în greutate și poate ajuta la combaterea grăsimii de pe abdomen. Anumite tipuri s-au dovedit a fi mai eficiente decât altele în realizarea acestui lucru.

Mai jos sunt cinci dintre cele mai bune ceaiuri pentru scăderea în greutate și a grăsimii corporale.


1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai și are multe beneficii pentru sănătate. Este, de asemenea, unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru pierderea în greutate.

Există dovezi substanțiale care leagă ceaiul verde de scăderea atât a greutății, cât și a grăsimii corporale.

Într-un studiu din 2008, 60 de persoane obeze au urmat o dietă standardizată timp de 12 săptămâni în timp ce beau în mod regulat fie ceai verde, fie un placebo. Pe parcursul studiului, cei care au băut ceai verde au slăbit cu 3,3 kg mai mult decât grupul placebo (citește studiul aici)


Un alt studiu a constatat că persoanele care au consumat extract de ceai verde timp de 12 săptămâni au înregistrat scăderi semnificative ale greutății corporale, grăsimii corporale și circumferinței taliei, în comparație cu un grup de control (citește studiul