top of page

Cele mai bune ceaiuri de băut în timpul sarcinii

Ești iubitoare de ceai și aștepți un bebeluș? Acum este momentul să alegi ceaiul potrivit nevoilor tale! Vestea bună este că există o serie de ceaiuri grozave care pot fi savurate pe tot parcursul sarcinii și unele despre care s-a demonstrat că vizează simptome specifice sarcinii pentru a te face să te simți mai confortabil.Urmărește-ți consumul de cofeină


În timpul sarcinii, este important să fii conștientă de aportul de cofeină și să vorbești cu medicul tău despre o cantitate sigură de consumat. Cofeina traversează cu ușurință placenta și este dificil pentru ficatul în creștere al bebelușului tău să descompună cantitățile normale de cofeină. Din acest motiv, este esențial să consumi cantități limitate de cofeină (de obicei, mai puțin de 300 mg pe zi) și să te consulți întotdeauna medicul dacă ai o problemă. Ceaiurile adevărate, din planta Camellia sinensis, conțin întotdeauna cofeină în cantități diferite. Matcha conține cel mai mult o medie de 60-80 mg per cană, ceaiul negru conține aproximativ 47-53 mg, iar ceaiul verde conține cea mai mică cantitate de cofeină, 29-49 mg per cană.Cele mai bune ceaiuri pentru sarcina


Deși ceaiurile cu cofeină sunt sigure de băut, multe femei însărcinate preferă să bea ceaiuri din plante, pe tot parcursul sarcinii. Îți recomand să consumi următoarele ceaiuri în timpul sarcinii:


Ghimbir: Ceaiurile de ghimbir sunt considerate sigure de băut în timpul sarcinii, iar ghimbirul este cunoscut pentru a ajuta la vărsături și grețuri matinale. Îl poți găsi aici.Mentă: S-a demonstrat că ceaiul de mentă ameliorează gazele, crampele stomacale, greața și arsurile la stomac la femeile însărcinate.


Balsam de lămâie: Melisa de lămâie a fost folosită de femeile însărcinate de ani de zile pentru a ajuta la ameliorarea anxietății, iritabilității și insomniei. Mie îmi place cel de aici.