top of page

Creșterea copiilor lângă bunici are beneficii științifice

Există ceva incredibil de special în legătura dintre bunici și nepoți și este mult mai profundă decât prăjiturile proaspete și babysitting gratuit. Nu este întotdeauna ușor și uneori ne poate costa călătorii lungi, dar atunci când promovăm o relație pozitivă cu bunicii lor, copiii noștri beneficiază.
Noi am decis că vrem să fim mai aproape de bunici, așa că ne-am mutat în același oraș cu ei. Și pot spune că merită din plin! Influența bunicilor în viața fetițelor mele este neprețuită. De asemenea, căutând, am realizat că există și studii care arată beneficiile prezenței bunicilor în viața copiilor. Așadar, iată patru motive (susținute de studii majoritatea) pentru care o legătură strânsă cu bunicii este un cadou uimitor:


1. Vor avea un sistem de suport încorporat

Un studiu de la Universitatea din Oxford a descoperit că copiii care sunt apropiați de bunici au mai puține probleme emoționale și comportamentale și sunt mai capabili să facă față evenimentelor traumatizante ale vieții, cum ar fi un divorț sau agresiune la școală. Într-un mod foarte real, bunicii pot oferi un sentiment de siguranță și sprijin care îi ajută pe copii să treacă prin experiențele adverse din copilărie.2. A avea o identitate intergeneratională crește rezistenta copiilor

Alte cercetări sugerează că a avea o identitate intergenerațională sau o înțelegere a istoriei familiei cuiva și unde se încadrează în ea poate face copiii mai rezistenți și îi poate ajuta să simtă mai mult control asupra vieții lor, chiar și atunci când lumea din afara familiei lor pare scăpată de sub control.

După cum notează Bruce Feiler în cartea sa, The Secrets of Happy Families: How to Improve Your Morning, Rethink Family Dinner, Fight Smart, Go Out and Play, and Much More , psihologii care studiază rezistența la copii după atacurile teroriste din 11 septembrie i-au găsit pe cei care știau multe despre istoria lor familială că au fost mai capabili să facă față stresului. Să știe cum a venit bunica lor în țară sau în ce magazin tatăl lor și-a pus alimente în pungi când era adolescent, poate ajuta un copil să înțeleagă că face parte din ceva mai mare decât el însuși. Știind asta și știind că generațiile anterioare au supraviețuit propriilor lor vremuri grele, îi ajută pe copii să învețe să facă față și să se întoarcă din propria lor adversitate.


3. Stând aproape de bunici, copiii sunt protejati de depresie

Un studiu din 2014 de la Boston College a legat relațiile emoționale strânse dintre bunici și nepoții de adulți cu rate mai scăzute de depresie – atât pentru bătrâni, cât și pentru nepoții lor adulți. Pentru bunici, a avea o relație strânsă cu un nepot adult îi expune la idei noi, iar nepoții adulți beneficiază de experiența de viață și de sfaturile pe care le primesc de la un bunic.4. Copiii îi ajută pe bunici să trăiască mai mult

Știința este destul de clară că a sta aproape de bunicii copilului tău (chiar dacă nu poți locui chiar pe aceeași stradă) este bine pentru toată lumea. Copiii devin mai rezistenți, iar bunicii devin mai sănătoși: cercetările sugerează că bunicii care își urmăresc nepoții adaugă în medie cinci ani la viața lor. O conexiune intergenerațională este într-adevăr un câștig.


Acestea sunt studiile și motivele pe care le-am găsit eu prin care să te încurajez să ai o relație mai apropiată cu bunicii copilului tău. Cum ți se par? Care e preferatul tău?0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page