top of page

Creșterea copiilor lângă bunici are beneficii științifice

Există ceva incredibil de special în legătura dintre bunici și nepoți și este mult mai profundă decât prăjiturile proaspete și babysitting gratuit. Nu este întotdeauna ușor și uneori ne poate costa călătorii lungi, dar atunci când promovăm o relație pozitivă cu bunicii lor, copiii noștri beneficiază.
Noi am decis că vrem să fim mai aproape de bunici, așa că ne-am mutat în același oraș cu ei. Și pot spune că merită din plin! Influența bunicilor în viața fetițelor mele este neprețuită. De asemenea, căutând, am realizat că există și studii care arată beneficiile prezenței bunicilor în viața copiilor. Așadar, iată patru motive (susținute de studii majoritatea) pentru care o legătură strânsă cu bunicii este un cadou uimitor:


1. Vor avea un sistem de suport încorporat

Un studiu de la Universitatea din Oxford a descoperit că copiii care sunt apropiați de bunici au mai puține probleme emoționale și comportamentale și sunt mai capabili să facă față evenimentelor traumatizante ale vieții, cum ar fi un divorț sau agresiune la școală. Într-un mod foarte real, bunicii pot oferi un sentiment de siguranță și sprijin care îi ajută pe copii să treacă prin experiențele adverse din copilărie.2. A avea o identitate intergeneratională crește rezistenta copiilor

Alte cercetări sugerează că a avea o identitate intergenerațională sau o înțelegere a istoriei familiei cuiva și unde se încadrează în ea poate face copiii mai rezistenți și îi poate ajuta să simtă mai mult control asupra vieții lor, chiar și atunci când lumea din afara familiei lor pare scăpată de sub control.