top of page

Cu ce trece durerea de ureche la copii?

Cum aceasta este una dintre cele mai căutate întrebări de pe Google m-am hotărât să povestesc experiența noastră cu urechea.Într-o seară pitica cea mare se plânge de durere de ureche. Inițial nu bag de seamă așa tare. Mă gândesc că e ceva trecător. A doua zi dimineață iarăși se plânge de durere de ureche. După ce vine de la grădiniță la fel. Încep să mă stresez. Se pare că durerea nu trece de la sine.


Încep să caut pe net despre otită. Găsesc cele 3 tipuri de otită: externă, medie și internă și simptomele la fiecare. O “diagnostichez” eu așa cu otita la urechea externă. Ea stătuse fooooarte mult în piscină zilele trecute și eu am citit că această otită la urechea externă se poate face la copiii care înoată mult deoarece intră apă în ureche și este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Gata, îmi zic. Fata clar are otită. Unde trebuie să merg cu ea? Caut eu și găsesc că la ORL trebuie să ajungem.Cer o recomandare și până la urmă găsim un medic orl-ist bun. Merge soțul și o ia pe pitică de la grădi și merge cu ea la doctor (eu aveam de lucru și nu puteam pleca). Acolo, medicul o examinează și constată că nu are nicio inflamație. Are doar o bucată de cerumen în ureche pe care i-o scoate și care se pare că îi dădea durerea respectivă. Îi spune soțului să îi dea Nurofen și pentru durere dar și ca antiinflamator, chiar dacă nu o va mai durea urechea și le mai dă și niște picături de pus în nas, apoi pitica trebuie să stea întinsă pe partea dreaptă pentru ca picăturile să ajungă până la ureche.


Așa că i-am dat câteva zile nurofen și picăturile respective chiar dacă urechea nu a mai durut-o. Aa și am evitat și apa. Acum pitica nu mai are voie să se bage cu capul în apă.În concluzie, ca să răspund la întrebarea din titlu, pentru durerea de ureche este eficient Nurofenul, însă doar pentru a ameliora disconfortul până ajungi la medic deoarece este posibil să fie otită și este nevoie de antibiotic pentru aceasta.


Nu sunt medic și nu dau sfaturi medicale, eu povestesc doar din experiența noastră și sper să fiu de ajutor.


Tu te-ai confruntat cu durerea de ureche la copii? Cum ai tratat-o?


Update (februarie 2023): Am pățit-o cu cea mică! A făcut otită la câteva luni după experiența cu urechea cu cea mare! Am tratat cu Nurofen ca să nu o mai doară până am ajuns la medic și apoi am ajuns și ne-a dat antibiotic (augumentin), picături pentru ureche(tobradex) și pentru nas (Beta Bioptal) și antiinflamator pentru 7 zile. A trecut la scurt timp după aceea și de atunci nu am mai avut probleme.
0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page