top of page

Cum a fost la mare- review Riu Helios Paradise

Ne-am întors de doar 2 zile de la mare. Și deși încă mai am chestii de despachetat, am vrut să scriu cât mai curând acest articol ca să fie cât mai proaspătă în minte experiența.Ne-am trezit marți dis-de-dimineață și am mai strâns din lucruri, apoi le-am pus în mașină și am plecat. Majoritatea lucrurilor le pusesem deja de seara în mașină. GPS-ul ne arăta 6 ore jumătate din Craiova până în fața hotelului Riu Helios Paradise din Sunny Beach, Bulgaria, dar știam că vom face un pic mai mult deoarece vom mai opri pe drum.Pentru drum ne-am înarmat cu gustări de toate felurile și cu dispozitive de toate felurile. Am luat și cărțile de activități cu noi dar și telefoanele. Ghici care au fost mai apreciate😅Înainte de a pleca ne-am luat vinieta de pe acest site. Nu știu exact de unde se lua în Bulgaria dar noi am preferat să fim pregătiți și să o luăm online.

Ușor ușor cu multă răbdare și multe desene animate ( mulțumesc Domnului pentru Disney +) am ajuns și la graniță. Acolo, am avut ceva emoții, dar a fost un control de rutină și cum am avut toate actele în regulă am trecut fără probleme. Înainte de a trece granița însă, am plătit taxa de pod, parcă vreo 15 RON. Atenție! La întoarcere, pe partea bulgarilor, se plătește taxa de pod doar în leva sau în euro (2 euro sau 4 leva), nu în lei . Este bine de reținut acest aspect!


După vreo alte 4 ore am ajuns și la destinație. Checkin-ul la hotel se face începând cu ora 16:00 și noi chiar atunci am și ajuns. (Checkout-ul se face la ora 11:00) Am mers frumos la Recepție și ne-am cazat. Procesul a fost foarte simplu și ne-am înțeles perfect în engleză cu recepționera de acolo.


Ulterior am urcat în cameră. Ne-a ajutat cineva de la hotel cu bagajele și am ajuns și sus. Poți vedea în poza de mai jos cum arăta camera noastră. Noi am avut cameră dublă superioară și pe lângă patul matrimonial am mai avut încă un pat deoarece aveam 2 copii. Le poți vedea pe fete cum s-au apucat de sărit în pat de cum am ajuns în cameră😅
După aceea am mers la piscină. La acest hotel au o mulțime de piscine exterioare foarte faine. Noi am mers direct la cea de copii care avea în mijloc un loc de joacă cu tobogane și toate cele. O poți vedea în poze de mai jos. Ne-am bălăcit în această piscină aproape zilnic. Abia abia le-am convins pe fete să mergem și un pic la plajă. Ele tot voiau la piscină.
Un alt loc care ne-a plăcut mult a fost piscina interioară. Intr-o zi când a fost înnorat afară și stătea să plouă am decis să o încercăm. În piscina copiilor din interior apa era călduță, numai bună de bălăcit. Nu a fost chip să le mai scot pe fete de acolo nici în acea zi, nici în zilele următoare. Până la urmă am sfârșit mergând zilnic la piscina interioară ceea ce pentru mine a fost perfect deoarece am stat în prima zi atât de mult la soare încât m-am ars. Și da m-am dat cu soluție de bronzat nu cu protecție solară. Asta este.. cât trăiești înveți😅 Poți vedea o poză cu mine cu pielea arsă mai jos.

Ce aș putea să spun despre mâncare? Ei bine, a fost din belșug. La ei poți lua doar All inclusive ceea ce înseamnă chiar All inclusive. Adică ai mereu ceva de mâncare și de băut la dispoziție. Pe lângă cele 3 mese principale ale zilei, ai Snack bar-uri unde poți lua o gustare ( prin gustare mă refer chiar și la un burger și cartofi prăjiți) sau unde poți să bei ceva. Pentru piticele mele faptul că au avut înghețată la fiecare masă a fost raiul pe pământ. Bineînțeles nu le-am lăsat să mănânce chiar la fiecare masă, dar am fost indulgentă.Noi ne-am făcut și rezervări ( am fost 3 familii) la restaurantele cu specific diferit. De exemplu într-o seară am fost la restaurantul asiatic, în altă seară la cel bulgăresc și în ultima seară la cel mediteranean, care era situat chiar pe plajă. La cel asiatic și cel bulgăresc nu mi-a plăcut așa de mult mai ales pentru că nu prea am avut ce să le dau fetelor să mănânce ( ele sunt mari fane cartofi prăjiți și alte cele) însă ne-a plăcut tare mult la restaurantul mediteranean. Am găsit și pentru fete de mâncare și preparatele arătau într-un mare fel. Poți vedea în pozele de mai jos preparatele faine pe care le-am comandat noi.
Într-una din seri am mers la Nessebar, singura insulă a bulgarilor (din câte știu eu, sper să nu spun prostii) care are un centru istoric superb și pe unde te poți plimba. Este o combinație faină de istorie la malul mării și merită vizitată. Este la doar 15 minute de hotelul nostru.

De asemenea, atunci când te cazezi primești carduri pentru fiecare persoană (noi am primit 4) pentru prosoape. Te duci undeva lângă piscină și dai acele carduri și primești prosoape. Când mă gândesc că noi ne-am cărat și cu prosoapele după noi îmi vine să râd. Plaja este privată și este plaja hotelului, cu sezlong-uri și umbrele incluse.


Mie mi-a plăcut foarte mult șederea noastră la acest hotel de 4 stele. Și cum ar zice soțul meu, au fost 4* de Germania, nu de Bulgaria. El a mers o bună perioadă de timp în Germania și stătea mai mereu la Mariott când mergea acolo deci știe despre ce vorbește.

Așadar, ne-a plăcut mult acest hotel și vacanța în sine. Singurul minus al vacanței este că a fost prea scurtă. Noi am încercat și anul trecut să mergem la noi la mare la All inclusive dar ni s-a părut prea scump, pe când în Bulgaria este mult mai accesibil.Eu chiar recomand acest hotel, arată foarte bine și ai o mulțime de opțiuni de mâncare. A fost chiar mai bine decât în Egipt (poți citi articolul meu despre Egipt aici). De asemenea ei mai au încă un hotel numit Riu Palace, dar acolo au voie doar Adulți 18+ ani. Nu poți merge cu copiii. E o variantă bună pentru o vacanță în 2❤️


Aceasta a fost vacanța noastră. Îți las mai jos mai multe poze ca să te delectezi:0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentarer


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page