top of page

Cum a fost la mare- review Riu Helios Paradise

Ne-am întors de doar 2 zile de la mare. Și deși încă mai am chestii de despachetat, am vrut să scriu cât mai curând acest articol ca să fie cât mai proaspătă în minte experiența.Ne-am trezit marți dis-de-dimineață și am mai strâns din lucruri, apoi le-am pus în mașină și am plecat. Majoritatea lucrurilor le pusesem deja de seara în mașină. GPS-ul ne arăta 6 ore jumătate din Craiova până în fața hotelului Riu Helios Paradise din Sunny Beach, Bulgaria, dar știam că vom face un pic mai mult deoarece vom mai opri pe drum.Pentru drum ne-am înarmat cu gustări de toate felurile și cu dispozitive de toate felurile. Am luat și cărțile de activități cu noi dar și telefoanele. Ghici care au fost mai apreciate😅Înainte de a pleca ne-am luat vinieta de pe acest site. Nu știu exact de unde se lua în Bulgaria dar noi am preferat să fim pregătiți și să o luăm online.

Ușor ușor cu multă răbdare și multe desene animate ( mulțumesc Domnului pentru Disney +) am ajuns și la graniță. Acolo, am avut ceva emoții, dar a fost un control de rutină și cum am avut toate actele în regulă am trecut fără probleme. Înainte de a trece granița însă, am plătit taxa de pod, parcă vreo 15 RON. Atenție! La întoarcere, pe partea bulgarilor, se plătește taxa de pod doar în leva sau în euro (2 euro sau 4 leva), nu în lei . Este bine de reținut acest aspect!


După vreo alte 4 ore am ajuns și la destinație. Checkin-ul la hotel se face începând cu ora 16:00 și noi chiar atunci am și ajuns. (Checkout-ul se face la ora 11:00) Am mers frumos la Recepție și ne-am cazat. Procesul a fost foarte simplu și ne-am înțeles perfect în engleză cu recepționera de acolo.


Ulterior am urcat în cameră. Ne-a ajutat cineva de la hotel cu bagajele și am ajuns și sus. Poți vedea în poza de mai jos cum arăta camera noastră. Noi am avut cameră dublă superioară și pe lângă patul matrimonial am mai avut încă un pat deoarece aveam 2 copii. Le poți vedea pe fete cum s-au apucat de sărit în pat de cum am ajuns în cameră😅