top of page

Cum am slăbit 10 kg cu doar 3 reguli

Acesta nu este tipul de articol minune, care îți oferă dieta ieșită din comun și îți propune o super metodă de slăbit, ci este relatarea experienței mele.


Răspunsul pe scurt este că am slăbit cu puțină disciplină. Odată ce am devenit mai indisciplinată iarăși am pus 2kg. Această disciplină presupune să respecți 3 reguli și anume:


  1. Nu mănânc după ora 19:00

  2. Nu mănânc dulciuri

  3. Ultima masă a zilei trebuie să fie ceva ușor (salată sau o ciorbiță)



După cum spuneam nu este o dietă în sine ci sunt doar câteva reguli mici pe care m-am străduit să le păstrez. Astfel cu disciplină le-am ținut timp de 6 luni, timp în care am slăbit 10 kg. Apoi când am început să nu mai respect aceste reguli am pus 2 kg și m-am stabilizat.


Toate aceste 3 reguli sunt importante dar cred că cea mai importantă este regula numărul 2, să nu mai consumăm dulciuri. Așa că atunci când am poftă de dulce mănânc un fruct sau o prăjitură făcută în casă cu îndulcitori (eu folosesc Eritritol - vezi aici).



De asemenea, ca să îmi ajut corpul să aibă un metabolism mai accelerat și să aibă parte de o detoxificare naturală eu consum în fiecare primăvară ceai de păpădie. Băut seara chiar mă ajută foarte mult să nu mi se facă foame.


Cea mai importantă parte a acestor reguli este să fii disciplinat. Să te disciplinezi să nu mai mănânci după ora 7, ceea ce este destul de rezonabil dacă stai să te gândești puțin și mai ales să reduci, ba chiar să tai de tot dulciurile. De asemenea, dacă mai faci și puțin sport (eu fac și niște genuflexiuni și exerciții de picioare) vei da jos kilogramele chiar și mai bine. Eu fac câteva exerciții simple de 2 ori pe săptămână dar am avut și perioade când nu le-am făcut și tot am slăbit doar cu cele 3 reguli.



Am împărtășit aceste sfaturi pentru că la mine au funcționat foarte bine. Nu este vreo dietă minune, ci ține doar de disciplinarea ta.


Cum ți se par sfaturile mele? Crezi că funcționează?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page