top of page

Cum îți alegi sexul copilului


Întrebarea pe care o tot primeam imediat după ce am aflat că sunt însărcinată era: "Ce îți dorești, băiețel sau fetiță?" și să nu mai menționez că răspunsul unora după ce aflau că îmi doresc fetiță era: "Eh e bine și fetiță..ce-o fi să fie, sănătos să fie!". Mda.. știu🙄 Chiar și medicul la prima ecografie m-a întrebat ce îmi doresc. Nu am înțeles întrebările acestea, pentru că oricum nu mai conta la momentul respectiv. Faptul era consumat, nu? Nu mai conta ce îmi doream, pentru că nu mai puteam schimba nimic. Dar dacă aș fi putut? Dacă aș fi putut alege de la început sexul copilului meu?

Se poate să îți alegi sexul copilului? Există o metodă de a face asta?

Răspunsul scurt este nu, nu poți alege sexul copilului tău, îl poți cel mult influența. Există o metodă numită Metoda Shettles (vine de la numele doctorului care a propus teoria despre care voi povesti în continuare). Cred că cei mai mulți dintre noi știm că pentru a se forma embrionul este nevoie ca un singur spermatozoid (celula sexuală bărbătească) să fecundeze ovulul (celula sexuală femelă). Sexul noului organism rezultat prin fecundare va fi dat de unirea celor doi cromozomi, cromozomul ovulului care este ÎNTOTDEAUNA cromozomul X și cromozomul spermatozoidului care poate fi X sau Y. Dacă un spermatozoid cu cromozomul X va fecunda ovulul, atunci zigotul (celula rezultată în urma fecundării) va avea cromozomii XX, deci sexul va fi feminin. În cazul în care spermatozoidul care a fecundat ovulul are cromozomul Y, va rezulta un zigot XY, deci sexul copilului va fi masculin.


Ce spune mai exact doctorul Shettles?

Spune că poți influența sexul copilului prin "ajutarea" spermatozoidului cu cromozom X sau Y, să fecundeze ovulul, în funcție de ceea ce îți dorești. El spune că spermatozoizii cu cromozomul Y sunt mai mici și mai rapizi, deci ei vor ajunge primii în trompe, iar dacă nu este niciun ovul de fecundat, vor muri. Cei cu cromozomul X, în schimb, sunt mai mari și mai lenți și trăiesc mai mult (până la 48 de ore), deci ei vor ajunge mai târziu în trompe și pot sta mai mult acolo așteptând ovulul de fecundat. Astfel, faimosul doctor, afirmă că poți influența sexul copilului dacă reușești să identifici corect ovulația (momentul în care ovulul este eliberat din ovar și coboară în trompele uterine).


Cum faci un băiețel cu această metodă?

Ca să faci un băiețel, trebuie ca un spermatozoid cu cromozomul Y să ajungă primul la ovul. Acesta înseamnă că ovulul trebuie să fie deja în trompă, deci practic trebuie ca actul sexual să aibă loc cu foarte puțin înainte de ovulație (ideal este cu 12h înainte de ovulație) sau în ziua ovulației. De asemenea, pentru a ușura traseul spermatozoizilor Y ph-ul mediului vaginal trebuie să fie mai alcalin, așa că poți încerca să consumi alimente alcaline.


Cum să faci o fetiță? 

Pentru că spermatozoizii cu cromozomul X sunt mai lenți, actul sexual trebuie să fie înainte cu 2-3 zile de ovulație pentru ca atunci când ovulul este eliberat din ovar spermatozoizii cu cromozom X să fie acolo așteptând, deoarece cei cu Y au ajuns primii dar au și murit repede în lipsa ovulului. Astfel vei concepe o fetiță:) De asemenea, spermatozoizii cu cromozomul X pot supraviețui foarte bine și într-un mediu acid, spre deosebire de cei cu cromozomul Y, care mor în mediile acide. Astfel că dacă vrei să extermini spermiile cu cromozomul Y poți ține o dietă cu alimente acide.