top of page

De ce ne plac atât de mult desenele Blue?

Sunt niște desene pe Disney Junior și pe Disney + numite Bluey, sau Blue, în română. Pentru cine nu știe, acestea sunt reprezentate printr-o familie de căței: mama, tata, Bingo (surioara mai mică) și personajul principal, Blue, o cățelușă de 6 anișori.



La scurt timp după ce le-am văzut prima oară au devenit preferatele noastre. Ele ilustrează diverse jocuri ale copilăriei și îl arată pe tatăl lor fiind foarte implicat în jocul fetelor. Pentru noi a fost foarte ușor să ne regăsim în aceste desene, deoarece suntem o familie cu 2 fetițe, cea mare are aproape 6 ani și cea mică are 3 ani, deci exact cum este în aceste desene. Atunci când este cântecul de început, fetița mea cea mare în loc să spună Bingo, spune Arielle și în loc să spună Blue spune Iunia. De aici deduc eu că și ele se identifică cu personajele.


Ceea ce mai e iarăși fain la ele este faptul că nu au cum să nu îți placă chiar și ție ca și adult. Au unele glume special făcute pentru adulți și într-un mod fain.


Am citit un articol legat de aceste desene și zicea că, creatorul lor a lucrat la Peppa Pig(faimoasele desene englezești) sau a fost prieten bun cu cei care au lucrat la Peppa Pig în Londra și când s-a întors în Australia și-a dorit să creeze niște desene asemanătoare cu Peppa Pig dar cu o familie de căței.


Ceea ce iarăși am mai citit a fost faptul că, creatorul lor și-a dorit ca tatăl să nu fie cel care este mereu ocupat cu serviciul sau mereu prins în ceva și se joacă cu copiii lui doar în urma unei realizări, a vinovăției sau obligat de circumstanțe, ci să fie un tată implicat, care se jocă de drag cu copiii lui și face jocuri distractive. Și chiar a reușit! Seria tocmai aceasta arată, aventurile imaginare ale unor copii și pe tatăl lor foarte implicat în jocul și în creșterea lor.


De asemenea, am mai citit faptul că, creatorul seriei Blue și-a notat toate jocurile pe care le jucau fetele sale în copilărie și în loc să se piardă pe vecie, acestea au rămas înregistrate în carnețelul său și i-au servit ca inspirație în crearea seriei de desene animate.


Așadar, dacă nu mai știi ce desene să le pui copiilor tăi care să fie și educative și distractive, eu ți le recomand pe acestea. Noi chiar am împrumutat jocuri din ele. Sunt mai multe episoade cu Shaun, un emu format de mâna tatălui care face diverse năzbâtii și are personalitate proprie. Ei bine, l-am împrumutat și noi și este un personaj bine cunoscut de fetele noastre :)


Bluey este un fenomen mondial și este apreciat de părinți și copii din toată lumea. Noi ne declarăm fani. Voi?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page