top of page

Depistarea deficiențelor nutriționale la copii: ghid de simptome pentru mame

Ca mame, avem o chemare sacră de a ne îngriji și de a ne îngriji copiii. Și unul dintre cele mai importante moduri prin care putem face acest lucru este să ne asigurăm că primesc toți nutrienții necesari pentru a crește și a se dezvolta. Dar în viețile noastre ocupate și adesea haotice, poate fi ușor să trecem cu vederea semnele că, copiii noștri ar putea suferi de o deficiență nutrițională.Cu toate acestea, pe măsură ce acordăm atenție șoaptelor inimii noastre de mamă și ascultăm cu atenție corpurile copiilor noștri, putem învăța să recunoaștem semnele deficiențelor și să luăm măsuri pentru a le rezolva.

Să luăm în considerare câteva semne la care să ne uităm:

1. Oboseală și energie scăzută: așa cum fierul este necesar pentru a transporta oxigenul care dă viață în corpul nostru, este, de asemenea, esențial pentru creșterea și vitalitatea copiilor noștri. Dacă observăm că micuții noștri par obosiți și lipsiți de energie, ar putea fi un semn că au nevoie de mai mult fier în alimentația lor.

2. Sănătatea precară a pielii, părului și unghiilor: Corpurile copiilor noștri se reînnoiesc și se regenerează în mod constant și au nevoie de anumite vitamine și minerale pentru a susține acest proces. Dacă observăm că pielea, părul și unghiile lor arată terne și fragile, poate indica o lipsă de biotină, vitamina C sau zinc.

3. Sistem imunitar slab: Așa cum dorim să protejăm și să îngrijim corpurile copiilor noștri, la fel vrem să le păzim sănătatea și bunăstarea. Dacă observăm că se îmbolnăvesc frecvent sau au infecții persistente, se poate datora unei deficiențe de vitamine A sau C, ambele joacă un rol critic în susținerea sistemului imunitar.

4. Creștere și dezvoltare slabă: Copiii noștri sunt un dar prețios de la Dumnezeu și este responsabilitatea noastră să îi ajutăm să-și atingă întregul potențial. Dacă observăm că aceștia rămân în urmă în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea, aceasta ar putea fi din cauza lipsei de nutrienți cheie, cum ar fi proteinele, calciul și vitamina D.