top of page

Despre evenimentul de aseară


Deschid emailul și hopa, super surpriză! Printre e-mailurile obișnuite cu notificări și newslettere găsesc și o invitație la un eveniment. Citesc o dată, citesc de două ori și realizez că este o prezentare a cosmeticelor Le Petit Olivier. Dau repede pe Google și caut să aflu despre ce produse este vorba. Le găsesc, cu ambalaj frumos, pe care scrie mare: “Bio” , “Natural”. Pentru că nu mai cred de mult în realitatea cuvintelor acestora, caut și lista de ingrediente. Lista arată destul de bine, într-adevăr. Ingrediente naturale și fără bazaconii. Din cele la care mă uit eu, au doar parfum și propylene glycol. Pentru cosmetice pe care le găsești în supermarketuri, adică cele care trebuie să stea ceva timp pe raft, păi este o listă ideală de ingrediente.

După ce am născut și mai ales în urma dezechilibrului hormonal, care mi-a cauzat pierderea celei de-a doua sarcini și acneea hormonală (despre care am povestit puțin și pe blog), încerc să elimin toate toxinele din viața mea (asupra cărora am control), adică din alimentație și produse cosmetice. Astfel că am renunțat la cremele de față, loțiuni de corp, săpunuri, geluri de curățare, sau deodorante cu tot felul de conservanți toxici în ele. Unele mi le-am preparat eu din ulei de cocos, unt de shea și ulei esențial, iar altele le-am comandat de la cineva care le prepară în casă. Bineînțeles, la cele preparate în casă ai și puțin disconfort, adică nu miros atât de bine precum cele de la raft, sunt mai greu de utilizat (deodorantul, de exemplu, e sub formă de cremă, ceea ce îl face mai greu de aplicat) și în plus, au evident, valabilitate mică (3-6 luni de zile).

Însă uite că tot nu pot renunța la toate. De exemplu, gelul de duș.. măi nu pot în ruptul capului, să mă mă spăl cu săpun din ăsta natural. Îmi plac mirosurile faine și textura aia cremoasă a gelurilor de duș și a șampoanelor. Hai, pe mâini și pe față folosesc săpunul cu lapte de ovăz, dar la duș.. nu e aceeași poveste, cel puțin nu pentru mine. Astfel că citind în email despre gama antipoluare a celor de la Le Petit Olivier, mi s-a părut că a picat la fix pentru mine, care căutam calea de mijloc. Așa că, am acceptat invitația la eveniment.

Am vorbit cu soțul să căutăm un baby-sitter pentru Iunia și să mergem împreună la eveniment apoi mergem prin oraș să mâncam ceva și să mai povestim doar noi doi ca niște porumbei, pentru că nici nu mai țineam minte ultima dată când am ieșit în doi. Zis și făcut. Accept eu invitația și apoi îmi văd de ale mele. Când a venit ziua de marți, mi-am dat seama că eu habar nu am cu ce se ”mănâncă” evenimentele acestea de beauty (singurele evenimente la care am mai participat, în ultimul timp, au fost prezentări de grădinițe deci.. nu prea seamănă 😂 ). Și am luat internetul la scrollat să aflu și eu cum să mă îmbrac și ce să fac la un astfel de eveniment. Am găsit câteva informații și o bloggeriță care povestea cum merge ea cu câte o prietenă pe la evenimente și se distrează. Mă uit la toate pozele ei și ce să vezi.. numai femei în ele. “Aoleo”, îmi zic în mintea mea “și eu care vin cu soțul!!!”. Încerc să îl pregătesc, spunându-i că e posibil să fie doar femei la evenimentul ăsta, că deh, mai rar bărbați interesați de cosmetice. Păi și ce crezi? Când a auzit așa nu a mai vrut cu niciun chip să vină cu mine! Cu o oră înainte de eveniment dă și caută o prietenă, care să vrea să meargă cu mine. Norocul meu a fost că era disponibilă sora mea și am rezolvat astfel, dar s-a dus ieșeala noastră specială soț-soție.

Seara a fost faină, într-o locație superbă, care într-adevăr te ducea cu gândul la sudul Franței, acolo unde sunt fabricate produsele Le Petit Olivier. Eu, am mers, bineînțeles, cu capul în traistă și am uitat telefonul🙈 Toată lumea făcea poze, eu.. admiram peisajul. Îmi place să spun că am făcut poze cu lentila minții (Zeeen!) :))) Noroc cu telefonul soră-mii, că altfel nu aveam nicio poză să arăt că am fost acolo. Am cunoscut și o vloggeriță taaare faină, Andra (andrame04), cu care am povestit mai toată seara. Dacă îți place partea de beauty și vrei să afli tendințele în machiaje, eu zic să te abonezi la canalul ei de YouTube. Acum, hai să vedem, care e faza cu ingredientele toxice din cosmetice și ce, mai exact, face gama antipoluare?

Suntem bombardați din toate părțile cu substanțe sintetice (chimicale, cum le numim popular), pe care corpul nostru le recunoaște ca și toxine și le elimină ca atare. Problema se pune atunci când sunt prea multe, iar organismul nostru nu mai face față în a le elimina. Și în secolul nostru chiar sunt prea multe!!! Poluare, legume pline de pesticide toxice și cosmetice cu conservanți cancerigeni, pe lângă clasicele toxine: alcool și tutun etc. Și atunci când sunt prea multe, iar organele noastre excretoare nu le mai pot elimina, ei bine, atunci apar problemele de sănătate: dezechilibre hormonale, îmbătrânire prematură, acnee sau probleme ale pielii, boli de ficat și rinichi și