top of page

Dorința mea pentru acest Crăciun

Crăciunul acesta îți doresc LINIȘTE. Știu că în jurul tău oamenii se agită, se calcă în picioare prin hypermarketuri, așteaptă nervoși la cozi luuungi și interminabile. Uneori te doare capul de la atâta stres. Stai și verifici lista cadourilor pe care le mai ai de luat și cumpărăturilor pe care le mai ai de făcut. Oftezi obosit știind cât de aglomerate vor fi magazinele și parcă deja ți-a pierit tot cheful.

Traficul e mai rău decât de obicei. Oamenii sunt mai nervoși, mai repeziți și mai impacientați. Fiecare caută scurtătura cea mai cea, poate poate va ajunge cu 2 minute înaintea ta la magazin și se va simți mai bine.În mijlocul acestor trăiri, eu îți doresc PACE. Pacea e acea bunăstare sufletească ce nu se alterează nici măcar în mijlocul tumultului și care te face să nu te duci cu valul de nemulțumire, nerăbdare, nervozitate și egoism ce cuprinde lumea în zilele acestea.


Îți mai doresc și BUCURIE. Nu din aceea fabricată artificial de o grămadă de mâncare, de cumpărături sau plimbări fițoase, ci din aceea adevărată. Îți doresc ca bucuria să îți inunde sufletul, să simți că se revarsă și să îi molipsești și pe ceilalți, să poți să zâmbești, să oferi o vorbă bună și o încurajare, chiar și când oamenii în jurul tău par a nu le merita.


Și în ultimul rând, îți doresc să stai într-o zi mohorâtă de iarnă, să îi vezi pe cei dragi ai tăi în jur, să fii umplut de un sentiment de mulțumire profundă și chiar dacă nu sunteți înconjurați de cele mai fancy cadouri și de cele mai alese mâncăruri, să îți spui zâmbind: “Nu poate fi mai bine de atât”.


Crăciunul nu este despre a mânca până nu mai poți, nu este despre a da faliment ca să cumperi cadouri și nu este despre a deveni mai acru și mai irascibil căutându-le. Crăciunul este despre o iubire ca niciuna. Este despre a-i vedea pe cei din jur cu adevărat și a te lăsa pe tine însuți deoparte. Este despre dragostea care se sacrifică pentru cei pe care-i iubește.

Crăciunul a întors lumea cu susul în jos. Cei mari au devenit mici, iar cei mici au devenit mari. Fiul lui Dumnezeu a devenit om, pentru ca oamenii să devină fii ai lui Dumnezeu.


Și aceasta este dorința mea de Crăciun. Să putem trece dincolo de comercialismul sufocant al acestor zile și să ne fixăm inima pe adevărata semnificație a Crăciunului. Să nu ne lăsăm prinși în tumultul, stresul și irascibilitatea acestor zile ci să avem și să dăm pace celor din jur.


“ Crăciunul nu înseamnă doar speranță pentru lumea aceasta, în ciuda tuturor problemelor ei interminabile, ci înseamnă speranță pentru mine și tine, în ciuda interminabilelor noastre eșecuri”

Timothy Keller, “Hidden Christmas”


Dacă aceasta este și dorința ta de Crăciun, dă mai departe cuvintele acestea. Poate că ne vom strânge mai mulți și poate Crăciunul viitor va fi mai bun❤️


 
3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

3 Comments


Ana
Ana
Mar 02, 2020

Si partea frumoasa este ca aceasta Speranta este nu doar de Craciun ci tot timpul in inima noastra! :)

Like

🌷🌺⚘

Like

Wow...superb spus...mi-ai facut ziua mai frumoasă! 🥰🤗💖

Like
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page